En midaldrende fransk kvinde har mistet et øje efter at være blevet ramt af Brooks Koepkas bold under Ryder Cup.

På Ryder Cups første dag blev en midaldrende fransk kvinde ramt af amerikaneren Brooks Koepkas bold. Nu rapporterer BBC, at kvindens højre øjeæble er knust og at hun mister synet på øjet.

GOLFBLADET var helt tæt på begivenheden, der fandt sted i den første af fredagens fourball-matcher. Teestedet på 6. hul var rykket frem for at lokke de længstslående spillere til at ‘gå efter green’. Ulykkeligvis slog Brooks Koepka ikke bare langt, men også skævt, og hans drive ramte den franske tilskuer direkte i øjet. Uheldet så meget, meget alvorligt ud, og det var det altså også. Vi beskrev situationen her https://www.golfbladet.com/bjoernebanden-slog-tilbage/ .

Muligt sagsanlæg

I følge BBC overvejer kvinden at lægge sag an. Hun hævder, at Ryder Cup arrangørerne ikke efterfølgende tog kontakt til hende for at høre hvordan hun havde det, og hun mener heller ikke, at der i tilstrækkelig grad blev råbt ‘fore’ i forbindelse med ulykken. En talsperson for Ryder Cup arrangørerne udtaler til BBC, at ‘man er kede af at boldtræffet får varige konsekvenser for kvinden’, men siger, at man har hjulpet hende. Både umiddelbart i forbindelse med ulykken – det kan GOLFBLADET bevidne – men også i form af hjælp til blandt andet hjemtransport fra Paris til Lyon. Og man vil, udtaler talspersonen, fortsætte med at yde kvinden støtte.

Brooks Koepka gav straks efter uheldet kvinden en signeret handske og en undskyldning, men var naturligvis uvidende om de alvorlige konsekvenser hans skæve drive efterfølgende fik for hans ‘offer’. GOLFBLADET forsøgte uden held at få en kommentar fra ham eller fra folk i den amerikanske lejr, men ingen ønskede på det tidspunkt at kommentere episoden. På et af pressemøderne fortalte Koepka dog at der var blevet råbt ‘fore’, men at det kan være svært at høre og reagere på, på 270 meter afstand. Han var meget ked af situationen.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelSafari, vin og golf i Sydafrika
Næste artikelCleveland RTX 4
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.