Desert Classic - Final Round Getty Images
Emily og Adam Long

Desert Classic på La Quinta i Californiens ørken fik den perfekte afslutning for tv-seere globalt: Tre spillere i førerbolden nåede sammen til turneringens sidste hul, alle i -25.

Phil Mickelson havde ført til langt inde i slutrunden, hvor hans putter viste sig at være fjendtligtsindet. Hul for hul missede han birdies. I slutfasen så hårfint, at det var ren tortur. Forfølgerne meldte sig bagfra. Bl.a. i form af Talor Gooch, der var i -6 for otte huller, men tabte pusten og sluttede som nr. 4 i -24.

I første omgang lignede det sejr til canadieren Adam Hadwin, der en overgang var to slag foran, men som viste tegn på et voldsomt nervepres.

Det gjorde den 31-årige Adam Long ikke. Langsom i karrierens udvikling, men hele tiden med lidt forbedring, til han på 18 stod med et hundesvært andetslag på en kant mellem græs og grus og bolden i en ufordelagtig position langt under sig og knap 160 m til flaget.

Et svært slag, og måske burde han lægge op, men det var ikke hans ide – han sendte et fantastisk slag til fire meter, og da Phil Mickelsons tæt på-putt havde vejledt ham, holede han for sejr og en førstepræmie på 1.062.000 $. Samt ikke mindst adgang til Masters, PGA Championship, The Players, Tournament of Champions og WGC-turneringerne. Han fejrede intenst og forståeligt sammen med sin kone Emily.

Slutstillingen i toppen blev: 1. Adam Long, USA -26. 2. Phil Mickelsen, USA og Adam Hadwin, Canada -25. 4. Talor Gooch, USA -24. 5. Dominic Bozzelli, USA -22. 6. John Rahm, Spanien -21.

Forrige artikelFra den dybe grav og på øgreens
Næste artikelTirsdagsanekdoten
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.