Den Gyldne Golfbold

 

De var stolte, de tre modtagere af Den Gyldne Golfbold, der uddeles af Sportsjournalisternes Golfklub med støtte fra Made in Denmark. John Axelsen og tvillingerne Nicolai og Rasmus Høigaard har alle drømt om en dag at modtage denne årets fineste golfpris, og nu fik de den, før nogen af dem havde drømt om, at det var muligt, for deres fantastiske triumf i Eisenhower Trophy.

Det imponerende trofæ var med, da Den Gyldne Golfbold blev overrakt i Idrættens Hus torsdag, og det er første gang, Danmark har vundet det. Det var tæt på i 2010, og det kunne man se på Den Gyldne Golfbolds trofæ, hvor de tre spillere fra det år, Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen, fik det for deres sølvmedaljer.

I år havde sølv næppe rakt i betragtning af andre bedrifter som Thorbjørn Olesens sejr i en Rolex-turnering og Ryder Cup-deltagelse samt Lucas Bjerregaards triumf på Royal & Ancient – og så var der også muligheden for at give bolden til Nicolai Højgaard alene, fordi han oven i de mange holdtriumfer også har vundet det individuelle EM for amatører.

 

Thomas Kiel Larsson, Nicolaj og Rasmus Højgaard, John Axelsen og Torben Nyehuus ved prisoverrækkelsen torsdag.

Beslutningen om at give hele holdet prisen var populær, ikke mindst hos holdets træner Thomas Kiel Larsson og holdlederen Torben Nyehuus, som naturligvis blev foreviget sammen med spillerne.

Michael Lermark annoncerede udfaldet og redegjorde kort for bedriften, og DGUs afgående formand Jim Staffensen hyldede ligeledes holdet, som forhåbentlig kan være med til at øge antallet af unge i DGU.

 

Jim Staffensen hylder prisvinderne.

Staffensen sagde, at i betragtning af, hvad danske professionelle præsterer for tiden, er der grund til at nære forventninger om, at en stor karriere venter de tre prismodtagere.

Ingen af dem bliver dog umiddelbart professionelle. Tvillingerne sagde, at deres planer ikke er afklaret, og John Axelsen, der er ved at tage en grad i psykologi i USA, forklarede også, at han tager et år ad gangen og ser, hvad der vil ske.

… men mon dog ikke, at de på et tidspunkt får succes også blandt pengespillerne – med så lysende talenter og dertil den jernpsyke, der på Carton House i Irland gav VM-sejren, selv om det så næsten umuligt ud med ni huller tilbage.

Forrige artikelLækkert nyt fra Callaway
Næste artikelProfessionel golfturnering kommer til Esbjerg Golfklub
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.