Medlemmerne vil ikke være med, fik restauratør Rene Pedersen at vide, da han tiltrådte. Det har han modbevist

– Du kan lige så godt opgive at lave noget specielt for medlemmerne, var rådet til Rene Pedersen, da jeg overtog restauranten i Odense Golfklub. Da han og John fra Proshoppen, havde et års jubilæum, inviterede de til jubilæumsturnering med grillfest bagefter. Med 207 deltagere blev det den største i klubbens historie, og der måtte lynhurtigt skaffes ekstra præmier.

Til sankthansaften annoncerede Rene, at han serverede helstegt pattegris, og hvis der meldte sig 100, ville han sørge for live musik. Det varede mindre end to uger, før den måtte bestilles, og man endte med omkring 180 deltagere, der mød den lune sommeraften og musikken i fulde drag.

En livsform
– At drive en golfrestaurant er en livsform. Man SKAL være her fra kl. 6-21 i sæsonen; derfor skal man kunne lide at være det, og så kan man lige så godt gøre alt, hvad man kan, for kunderne, forklarer Rene.
Hans menukort afspejler, at han kender golfspillernes vaner. Dagens ret koster 75 kr., men man kan købe et titurskort, der ikke er personligt, for 620 kr. Da en lille fadøl koster 25 kr., kan man få dagens ret med en øl for 100 kr.
Tre højt belagte golfmadder koster 72 kr., en club sandwich 92, mix salat med kylling og bacon 71, en flæskestegsburger med rekordmeget flæskesteg 96, men topscoreren er luksus stjerneskuddet til 110 kr., der er kortets dyreste valg.
Desserten er gammeldags æblekage med makroner og flødeskum, og til den fx en kop kaffe/te til 15 kr.

Samarbejde med klubben
– Vi har et enestående samarbejde med klubben. Såvel med klubberne i klubben, der spiser efter spillet, som med manager, greenkeepere og shop. Fx stod vi alle bag de tre dages ’Golf med sjov’ for juniorer, som vi havde i foråret, og hvor et stort antal forældre også var med, siger Rene, der tidligere havde restauranten i Odd Fellow Logen, og hvis nærmeste kollega er han kone Oana.
Restaurantens udvalg og priser er også hurtigt rygtedes i nabolaget, så levering ud af huset nærmer sig 50% af omsætningen, og så stadigt flere familiefester – fra konfirmationer til begravelser – foregår i selskabslokalerne. Desuden er adskillige arrangementer i støbeskeen til vintersæsonen
Klubben er forståeligt begejstret for, at restauranten nu hver dag samler medlemmerne til socialt samvær. Som manager Esben Hallundbæk Hansen udtrykker det: – En tillokkende restaurant udvikler i den grad sammenholdet i klubben.

Som den eneste ærgerlige side af succes’en konstaterer Rene, at – Jeg spiller aldrig golf mere. Jeg plejede at have tid til en runde i ny og næ.

Forrige artikelÆndring af bekendtgørelse tillader flere pesticider på greens
Næste artikelSundt at lade MID rotere
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.