Skuespilleren Lars Ranthe er vild med golf, og en flittig ambassadør for sporten.

Skuespilleren Lars Ranthe er kendt og elsket for sine mange roller på film og tv, ikke mindst den populære serie ”Badehotellet”, og så er han mere end almindeligt inkarneret golfspiller. I nogle år har han været en slags ambassadør for Dansk Golf Union, og selvfølgelig vil han gerne medvirke i GOLFBLADETs serie om ’Mig og mine golfrejser’, for som han siger: ”Jeg elsker at tale om det vidunderlige spil”.

Som ung var Lars Ranthe redskabsgymnast, og senere blev han skibums i Val d’Isere i Frankrig. Det var sammen med gutterne dernede fra at han begyndte at spille golf, og gruppen holder stadig sammen. Først var han medlem af CGC Golf Club i Vallensbæk, men da det blev økonomisk mere overkommeligt at blive medlem af Royal Golf meldte han sig ind der.
– Det er en bedre bane, mere velholdt og mere udfordrende, og så går det hurtigere at spille en runde om morgenen end i CGC, hvor man lidt for ofte blev fanget bag en langsomt spillende fire-bold, siger skuespilleren, der elsker at nørde med spillet og hver vinter slår 20.000 bolde så svinget er klar til marts når sæsonen går i gang. Til gengæld rejser han ikke så meget til udlandet for at spille golf.

Mit første rejseminde er…
– Det er fra jeg som barn var med mine forældre på camping i Nexø på Bornholm. Jeg elskede det. Vi badede i Stenbrudssøen, og vi drenge tog på fisketur. Min kærlighed til lystfiskeri blev skabt i de år, og har varet ved lige siden.

Min første golfrejse gik til…

– Thailand. Faktisk er Thailand det eneste sted i udlandet – udover Sverige – hvor jeg har spillet golf. Min gamle ven, Henrik, og jeg tog hvert år 14 dage til Thailand – det var inden jeg fik små børn. Der spillede vi en masse fantastiske baner; altid i området omkring Bangkok eller Pattaya. I første omgang var jeg lidt nervøs for det der med at have caddie, det var en smule for ’borgerligt’ for mig, men jeg vænnede mig lynhurtigt til det. Da jeg fik børn kunne jeg ikke rigtigt forsvare overfor min kone, at jeg skulle to uger til Thailand hvert år, men Henrik tager stadig derned, og jeg vil rigtigt gerne tilbage dertil igen engang.

Min yndlings golfdestination er…
– Det er jo i sagens natur Thailand, det er virkelig nogle fede baner de har derude. Men jeg har lige spillet Nordvestjysk oppe i Thy og det er simpelthen den bedste bane jeg har spillet i Danmark. Det er en perle ud over det sædvanlige. På alle leder og kanter. De har lige indviet seks nye huller, der bare topper det hele yderligere. Alle huller er skåret ud i klitplantagen og man går helt for sig selv i den mest betagende natur. Det er virkelig outstanding.

Min værste golfoplevelse var…
– Det var for mange år siden, hvor gutterne og jeg var i Sverige for at spille 36 huller på Bogskogen. Det var midt om sommeren, og vejret havde været magisk i flere uger, men netop den dag, regnede det fra første til 36. hul, og det var først da vi sad i bilen på vej mod broen, gennemblødte og forkomne, at solen igen brød frem og så fortsatte den skønne sommer nogle uger endnu.

Min sjoveste golfoplevelse var…
– Der er jo mange, men på en anden tur til Sverige med gutterne, til Mölle ved Kullen, var en af vennerne, Dan, ved at smøre solcreme på, og for at undgå selv at få fedtede fingre, spurgte jeg ham om at ikke kunne smøre noget på mig også. Det gjorde han, fint. Det er så på teestedet på et par3-hul, og jeg ville netop ikke have fedtede fingre fordi jeg jo tager min golf seriøst, men Dan, han laver da hole-in-one selv med sololie på hænderne. Det var episk!

Her vil jeg gerne engang spille….

– I Skotland. Jeg kunne godt tænke mig at komme over og prøve at spille linksgolf. Det er jo golfens arnested, og så kan jeg godt lide det engelske lune.

Min næste golfrejse går til…

– Den går til Samsø med de gamle gutter. Vi tager et par dage derover hvert år og spiller på den i øvrigt dejlige bane, og hygger os. Det har vi gjort hvert år i de seneste 20 år og det er en højt skattet tradition.

Forrige artikelSpil golf på Bjäre Golfklubb Hotel & Lodge
Næste artikelTirsdagsanekdoten var til Hamish Browns første pay-day
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.