Sangeren Anders Blichfeldt har spillet golf siden 2006, og kunne godt drømme om en golfrejse til Florida. Læs også om et dramatisk hotelophold.

Sangeren Anders Blichfeldt er kendt af de fleste som medstifter og forsanger i det nu hedengangne Big Fat Snake, der var et af landets mest populære livebands. I denne måned indleder han en solo-turné og han har også de senere år haft succes med julekoncerter.
Anders begyndte at spille golf i 2006 og er medlem af Linnebjerg Golf i Ølstykke, hvor han faktisk også er formand for bestyrelsen. Der er dog i perioder længere pauser i sangerens golfkarriere, men han holder meget af spillet og kommer ofte ud med venner rundt om i landet, når han er på turné.

Min første golfrejse var til…

– Det var både min første og faktisk også eneste udlandsgolfrejse, og den gik til Cannes i Sydfrankrig, hvor jeg var inviteret med nogle bankfolk. Vi boede på et elegant Four Seasons Hotel og spillede en dejlig bane, som jeg ikke kan huske hvad hedder… men flot var den. Jeg har ikke siden været på en udlandsgolfrejse, men ofte på ture rundt i Danmark.

Min bedste golftur var til…

– Det var til Samsø. Jeg var inviteret med til en ECCO Tour pro-am derovre. Det var en sjov oplevelse, så en måned efter tog min kone og jeg derover nogle dage og nød både den smukke og rigtigt gode golfbane, det gode vejr og gik nogle dejlige ture ved vandet.

Anders Blichfeldts bedste golftur gik – over to omgange – til Samsø.

Den rejseoplevelse glemmer jeg aldrig…
– I 2016 var vi hele familien en måned på Cuba. Det er et helt skørt land, med de skønneste mennesker og som musiker elskede jeg den musikalitet man oplever. Vi boede privat i en uge hos en ung fyr, der hedder Orlando, og han havde nærmest ingenting. Badet var en vandslange, der hang ind ad vinduet, og stolene hang i laser. Jeg sagde til ham da vi rejste, at hvis der var noget han manglede ville jeg sende det til ham, men han svarede bare med et stort smil, at han manglede ingenting i livet. Den slags optimisme er vidunderlig at opleve.

Natligt drama
Min værste hoteloplevelse var…
– Den ligger mange år tilbage i tiden. Jeg var på turné og boede på Hotel Windsor i Aarhus. Det var meget billigt, og sikkert derfor også enormt dårligt. Jeg boede på 4. sal på et loftsværelse med et lille ovenlysvindue, det var vinter og snestorm og jeg kom hjem meget sent. Netop som jeg skulle til at sove, hører jeg en kvinde skrige efter hjælp. Hun står ude på en gesims udenfor mit vindue i en tynd, hvis kjole og hun skriger, at ’de vil slå hende ihjel’. Jeg frygter at hun vil springe fra taget, så jeg løber ned til natportieren, og vi får tilkaldt politiet. Det viser sig, at hun er en østeuropæisk prostitueret, som er blevet taget med af to mænd, der har gennembanket hende på værelset. Hun var flygtet ud ad et vindue, på bare fødder i tagrenden i bar rædsel. Bagefter kunne jeg ikke falde i søvn, pakkede mine ting og tog hjem. Jeg har ikke turdet bo der siden.
Efter denne forfærdelige historie må vi hellere vende tilbage til golfen.

Hvad er din yndlingsbane?
– Der er mange, men Lyngbygaard ved Aarhus kan jeg godt lide. Den er svær, men fair.

Hvilket sted ville du rigtigt gerne rejse hen for at spille golf?
– Min kone og jeg var for nogle år siden i Florida – uden golfudstyr – og jeg kunne ikke undgå at se hvor mange lækre baner der var overalt. Derfor har vi talt om at det kunne være spændende at tage derover igen, og så sætte nogle dage af til at spille golf.

Hvad har du altid med dig når du rejser?
– Jeg har altid min elskede og efterhånden meget gamle Rimova aluminiumskuffert med mig. Den er bulet og skramlet, men det er sådan en dyr sag, som man kan få reservedele til, så den bliver løbende repareret og får skiftet hjul og låse og den slags. Jeg havde klistret den til med klistermærker fra alle de steder jeg har rejst, men dem fjernede jeg for ikke så længe siden, så nu står den ganske flot trods sine buler og mange år på bagen. Den kan jeg simpelthen ikke undvære.

DEL
Forrige artikelHimmerlands nye golftræner
Næste artikelAl golfbeklædning er funktionstøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.