Der har været mange markante dødsfald omkring nytår. Et af dem var Barry Lane, der blot blev 62 år.

I 2022 blev DP World Tours rangliste for Rookie of the Year omdøbt til ‘Barry Lane Rookie of the Year’ som en tribut til den spiller, der har spillet fjerdeflest turneringer på DP World Tour, tidligere European Tour. Han nåede at spille 693 gange og af dem vandt han fem i årene 1988-2004.

En af de vigtigste var Andersen Consulting Match Play i 1995. Turneringen er siden omdøbt til WCG Match Play.

I Danmark spillede han bl.a. Nordic Open på Simons i 2003 og Shipco Masters 2007 på seniortouren, igen på Simons, og her blev han nr. 2 efter Colin Montgomerie. Gettys billede er fra denne turnering.

Efter at være blevet 50 fik han betydelig succes på European Senior Tour, hvor han vandt otte turneringer, den sidste i 2019.

Han spillede på det europæiske Ryder Cup-hold i 1998.

Hans vej til golf var usædvanlig. Han begyndte først som 14-årig, men blev to år senere assistant pro i Downshire GC og blev i denne stilling til to år efter, at han i 1984 blev professionel, bl.a. på grundlag af penge, der var indtjent som caddie. i 1983 vandt han mesterskabet for assistant pro’s i England. Det kvalificerede ham til VM for assistant Pro’s i USA, og det mesterskab vandt han med seks slag til nr. 2.

Forrige artikelDanskerbanen er blevet en favorit
Næste artikelGolfur: Luksusur med mange muligheder
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.