Smukke og mondæne Deauville ligger i Calvados i Normandiet i den nordvestlige del af Frankrig. Her er flotte bindingsværkshuse, en af Frankrigs smukkeste strande, amerikansk filmfestival, heste og væddeløbsbane, lækre brasserier, restauranter og boutiques med de mest kendte mærkevarer. Hele 9 golfbaner danner tillige rammen om en skøn ferie i denne smukke og sofistikerede by.

 

Napoleon d. III’s halvbror opdagede Deuville

Napoleon d. III’s halvbror, finanspolitikeren Charles de Morny (1811-1865) skabte det mondæne Deauville sammen med 3 nære venner fra og opbyggede en eksklusiv enklave af smukke og elegante villaer. I 1910 kom Europas smukkeste kasino til sammen med overdådige hoteller og har siden da været kendt som et af de mest prestigefyldte feriesteder i Frankrig. Der bor ca. 4.000 indbyggere i Deauville men i løbet af sæsonen øges indbyggertallet til 25.000-30.000. Heraf hovedsaligt velhavere, der har råd til, at betale de ca. 40.000 euro en kvadratmeter bolig nemt koster her.

Luksushotel med udsigt til Deauville

Hotel du Golf Barriére ligger hævet over byen i smukke landlige omgivelser ca. 2 timer fra Paris. Her flyver man til, hvis man rejser fra København. Hotellet er for nyligt blevet gennemrenoveret og byder på store, flotte, velindrettede Deluxe værelser med smuk udsigt enten til pool-området, golfbanen eller byen og bugten.

Hotellets restaurant, The Lassay og baren The Green Bar har en stor fælles terrasse, hvor man kan nyde panoramaudsigten over Deauville og bugten. Udover poolområdet har Hotel du Golf Barriére fitness center, tennisbaner, spa-faciliteter m.m. Lige udenfor hotellets hoveddør bydes der op en god golfrunde eller flere. New Golf Barriére Deauville råder over 2 golfbaner i parklignende landskab. Bleu på 9 huller og Rouge-Blanc på 18 huller. Banerne er designet af arkitekterne Tom Simpson (Rouge-Blanc) og Henry Cotton (Bleu) og åbnede i 1929.

Kodenavn: Omaha Beach

I 1944 var der ingen der tænkte på, at der i Normandiet i Frankrig, tæt på bunkerne og fiskerbyen Port-en-Bessin engang i fremtiden, ville blive udkæmpet helt andre og mere fredelige slag, nemlig golf med udsigt til den historiske strand, hvor flere tusinde soldater døde under Operation Overlord.

Omaha Beach var kodenavnet for den del af Frankrigs kyststrækning i Normandiet fra Sainte-Honorine-des-Pertes til Vierville-sur-Mer, hvor ca. 30.000 amerikanske soldater den 6. juni 1944 gik i land under Operation Overlord under 2. verdenskrig. D-Day kostede mellem 2200 og 2400 soldaters liv under den blodigste landgang og flere hundrede blev hårdt såret.

2 skønne golfbaner tæt på slagmarken

Når man besøger Normandiet, må man ikke snyde sig selv for at spille Omaha Beach Golfs 2 baner La Mer og La Manoir. Vi spillede La Mer, der er en 18 hullers par 72 bane. Alle huller er opkaldt efter generaler og politikere. Banen er spændende og udfordrende og specielt hul 6 kan ikke spilles uden en vis ærefrygt. Når man når til greenen, har man en fantastisk udsigt ned til fiskerbyen Port-en-Bessin og stranden, hvor soldaterne måtte så grueligt meget i gennem. Her kan nemt danne sig kø, da man simpelthen må have kameraerne frem og fotografere mindesmærker, fæstninger og den fantastiske udsigt.

Efter golfrunden besøgte vi den amerikanske kirkegård, med dens utallige hvide kors, hvor de mange soldater ligger begravet. Området er beplantet af blandt andet amerikanske buske og træer til ære for de faldne soldater, der aldrig vendte hjem til deres familier i USA – for ”Kan vi ikke bringe jeres soldater til USA, kan vi bringe lidt af USA til soldaterne”. Vi var her i slutningen af maj, men overalt sås kranse og buketter i anledning af 74-årsdagen for D-day 6. juni. Man forlader kirkegården og Omaha Beach med en hvis fordybelse og tanker om de mange modige mænd, der ligger begravet her.

Med fly lige til døren

GOLFBLADET blev inviteret af Green2Green, der som noget nyt har Normandiet på programmet og i oktober tilbyder bureauet matchtur til Deauville, hvor man spiller hotellets baner samt Omaha Beach. Fra oktober indsætter Green2Green deres eget ATR fly (med plads til 46 passagerer ) fra Flyselskabet DAT, der flyver direkte fra Midtjyllands Lufthavn til Deauville og herfra er der godt 10 minutters kørsel til hotellet.

Forrige artikelWild cards til Højgaard brødrene
Næste artikelHovsa!
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.