Direktøren for Kerteminderevyen, Mads Nørby, spillede golf med sin far som barn, men turde derefter ikke tage det op igen, før han fyldte 50

Mads Nørby har altid elsket boldspil. Som ung i Virum spillede han fodbold og håndbold, til han som 13-årig måtte indse, at han kropsligt var for klejn til at fortsætte på topplan.
Til gengæld viste det sig hurtigt, at han trods størrelsen klarede sig glimrende i bordtennis. Han var til sit første stævne tilmeldt ’yngre drenge’, fordi ingen drømte om, at ’drenge’ kunne være så små. Han var i en gylden årgang med til at vinde DM for juniorhold for Virum.

Golf uden stableford
Hans far Per tog ham tidligt med til golf på et tidspunkt, hvor man ikke spillede stableford, så faderen ofte fik en runde ødelagt alt for tidligt af et enkelt møghul.
Mads fik selv kun en putter og et syvjern og måtte som ikke-medlem ikke spille rigtigt. Alligevel blev han så grebet af spillet, at han var klar over, at hvis han kastede sig over spillet, ville det koste alt for meget tid, så han bestemte, at han ikke måtte begynde for alvor, før han var fyldt 50 – og sådan blev det.

De mellemliggende år
I sidste del af 1970erne levede Nørby det vilde ungdomsliv i en tid med få tabuer. Da samfundet krævede, at han skulle finde et arbejde, uddannede han sig – og arbejdede derefter – som murer.
Siden kom han, lidt som en grille, på Odense Teaters skuespilskole og spillede roller fra græsk tragedie til Emil fra Lønneberg, ligesom han skrev sin egen forestilling, ’Hvad tænker egentlig en murer’, som han havde naturlige forudsætninger for.

Kerteminderevyen
I 2005 fik han det kunstneriske ansvar for Kerteminderevyen, som han tre år senere blev direktør for. Han havde store ambitioner om at udvikle revyen, der i årenes løb dels har givet dygtige skuespillere debut på revyscenen, dels udviklede sig til at være ’klassens frække dreng/pige’, der gik et skridt for langt og ikke anerkendte noget emne som tabu.
Såvel skuespillere som kapelmester Peter Bom modtog priser, og i superåret 2016 blev Kerteminderevyen kåret dobbelt som Årets Revy.
Coronaen betød et grimt afbræk, som ikke mindst skyldtes, at kulturlivet ikke har haft samme bevågenhed som fx sport, og selv om samtlige forestillinger i 2021 var udsolgt, gav hver eneste af dem tab, som delvis er blevet afhjulpet af støtteordninger.

På golfbanen
I 2006 var hans 50 års fødselsdagsgave til sig selv et medlemskab i Odense GK, hvor han i et år på venteliste var flittig på driving range,
– og det var måske ikke så skidt!
Han spillede sig ret hurtigt ned i hcp 16 og spiller ikke mindst sammen med kolleger fra Odense Teater.

– Golf passede så godt med mit teaterarbejde. Jeg kunne først følge mine børn i skole, derefter tage en halv time på driving range fulgt af ni huller. Så havde jeg fået rørt mig og renset hovedet, inden jeg kunne møde på teatret og have 1½ time til forberedelse, før prøverne startede klokken 12.

Konkurrencen i revybranchen er blevet hårdere, og mens Nørby efter flytning til Kerteminde arbejder på at blive en vigtig del af Kertemindes dagligdag, er det svært at få plads til golf. Også selv om han nu er blevet medlem af Great Northern.

Siger ja til alle golfrunder

Det betyder, at han sjældent føler, at han har tid til at spille golf på eget initiativ, men …
… jeg siger stort set aldrig nej, hvis andre vil spille.
Flere gange har han været på golftur sydpå. En enkelt gang alene i Tyrkiet, som han pga. Erdogan ikke vil tilbage, men hvor han spillede sammen med spændende mennesker fra det øvrige Europa.
Siden har han været i Marokko og Portugal, og dér skal han formodentlig tilbage, når coronaen igen gør det muligt.

Køller, baner og oplevelser
Mads Nøby spiller med Cobra driver, fordi den skal være pæn og er rød! Hans køller er Taylormade, hans wedges Cleveland, hans putter Odyssey, hans favoritbold Titleist og hans paraply Callaway.

Hans favoritslag er et højt pitch fra 60-70 m, og hans favoritbaner i Danmark Silkeborg, da den var sat op til Made in Denmark, Kolding, Korsør og Fanø Links.
Hans største oplevelse har været et tæt på hole-in-one fra eleveret tee på Birkemose, og hans værste har været en runde, hvor hans medspiller tappert forsøgte at holde humøret oppe, selv om han kun fik 5 point.

I vandkanten
For et års tid siden flyttede Nørby med sin kone Sophie Louise Lauring til Dosseringen på Kerteminde Havn, så de nu kan bade dagligt fra Sydstranden og gå ture gennem Lundsgårdskovene.

Dermed er de kommet endnu tættere på oplevelsen af vind, vejr, flora og fauna, men på den måde får de ikke det udbytte, som for Nørby er det vigtigste af en golfrunde: Fem timer uden mobiltelefon!

Fakta om Mads Nørby
f. oktober 1956
Talentfuld boldspiller, bl.a. vinder af junior-DM for hold med Virum
Som 15-årig hovedrollehaver i ’Operation Kirsebærsten’
Uddannet som murer
Derefter uddannet som skuespiller på Odense Teater
Skuespiller ved Kerteminderevyen fra 2005
Direktør for Kerteminderevyen siden 2008
Ivrig golfspiller

Forrige artikelUSA: Suveræne sydkoreanske sejre
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Champions Tour
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.