I Holbæk spiller ni af hullerne på Kirsebærholmen midt i fjorden og vi må flere gange fra tee krydse vandet, hvilket kan være en prøvelse, når vinder står lige imod.

Da vi spiller i midten af oktober oplever vi banen på den lidt hårde måde. Vinden har et fast tag i boldene, ikke mindst da vi kommer til de yderste huller på Kirsebærholmen.

De første syv huller ligger lidt i læ bag holmen. Hul 1 er bestemt ikke noget let åbningshul. Det 360 m lange par4-hul fra Gul tee (Rød 360 m) har hvide out-of-bounds pæle i begge sider af fairway, og man kan tilmed ikke se pælene fra tee. Det maner til en vis forsigtighed, og 2.-slaget mod green kræver særlig præcision for at undgå hele tre green-bunkers. Værsgo!

Hul 4, som et par4-hul på 375 m fra Gul (Rød 327 m) er også et godt og udfordrende golfhul. Der spilles blindt ud mod et dogleg. I udslaget gælder det om ikke at ramme en af de to fairwaybunkers, som ligger i driverafstand. Approach-slaget må ikke være for kort, hvis man vil undgå de tre bunkers omkring green.

Kendetegnende for de første huller og banen som helhed er de forholdsvis smalle fairways, som bugter sig ud og ind. Det er en god idé at ramme fairways, og nøglen til at komme rundt i en god score. Semirough er genstridig, mens roughen som regel bare stjæler dine bolde.

Holbæk er en kort bane, som spiller til Par 70, og den har bemærkelsesværdigt seks par3-huller.  Fra Gul tee måler banen blot 5.315 meter og fra Rød tee 4.607 meter, men den er alligevel udfordrende også for lavhandicappere, og det skyldes ikke mindst de smalle fairways og en ofte drillende vind. Og, så er den smuk hele vejen. Et af banens smukkeste huller er hul 5. Fra det eleverede teested har vi udsigt til flaget som ligger lidt under os 139 meter fremme. Herfra kan vi se Holbæk Marina, fjorden, holmen samt Tuse Næs på den anden side.

 

Har fejret 50års jubilæum

Det hele begyndte i 1964, hvor en 9-hullers bane blev anlagt på Kirsebærholmen i Holbæk Fjord. De første 9 huller er tegnet af Frederik Dreyer, en sea-side bane, hvor kun strandvolde beskytter bane og fairways mod fjorden. Beliggenheden er unik, og Kirsebærholmen er et af de få steder i Danmark, hvor man stadig kan finde uberørte strandenge samt et rigt og varieret fugleliv.

I 1993-94 blev banen udvidet til 18 huller. De sidste 9 huller er tegnet af Jan Sederholm.

Alle huller, på nær Hul 2, er beliggende inden for strandbeskyttelseslinjen. Banens udsatte placering i fjorden medvirkede til ganske alvorlige skader, da stormen Bodil rasede i december 2013 og lagde fem af banens huller under vand.

 

Bagni ligger på en ø

På de ni bagerste huller på Holbæk kommer man i nærkontakt med fjorden. Fra Hul 8, som er et drilsk hul, hvor bolden let forsvinder efter doglegget, går man langs en lille strandvold, som skaber forbindelse til Kirsebærholmen.

Hul 9 er et par5-hul, der måler 488 m fra Gul tee (Rød 393 m), så der er ingen tvivl om at herrerne er en del mere udfordret på længden, og der skal da også nogle super solide slag til at komme derudaf på dette hul. Det er muligt at skære en anelse af doglegget i det andet slag, mens indspillet til green hellere bør være for langt end kort, idet der både er bunker og en lille sø i forkanten.

Hul 11 bliver udråbt til signaturhullet. Det kan være en ægte thriller at spille dette par3-hul på 166 m fra Gul tee (Rød tee 154 m) som spiller med fjorden på tværs. Her gælder det om at vælge sit våben med omhu for fra tee at carry de 130 meter fra Gul tee over fjorden. Det lykkes i en strid modvind med driver at komme tørskoet over green, som tager smukt imod vores bolde! Den aflange green på hul 11 fylder 32 m i længden og 24 m i bredden, og det øger naturligvis chancerne for at ramme green. Holbæk har pænt store greens. De er forholdsvis flade, middelhurtige og har et ”true” fald – og så står green rigtigt flot selv om kalenderen viser oktober måned.

Man skal ikke fortabe sig i udsigten på de mange spektakulære huller på bagni. Spillet kræver din fulde opmærksomhed, hvis du vil undgå hazarder og rough. Det gælder ikke mindst hul 15, som er et kort par 4-hul på 323 meter fra Gul tee (286 m Rød). Fra tee spiller man ud mod et dogleg, der er skarpt bevogtet af to fairway-bunkers, hvilket kræver et solidt og velplaceret drive. Vi mister bolde til roughen.  I approach-salget har vi en række træer på tværs, mens bunkers omkring green også udløser panderynker. Hul 18, hvor fjorden skal forceres igen afslutter runden på bedste vis.

En samlet bedømmelse af Holbæk falder i den høje ende af karakterskalaen.

Forrige artikelDrama da favoritten faldt
Næste artikelHun slår et slag for kvindegolfen
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.