Der var vildt drama, da de sidste 18 huller i kvalifikationsturneringen til Shipco Masters på Staysure Tour i dag blev spillet på Simon’s Golf Club.

Den førende spiller og storfavorit, Gary Wolstenholme, gik bogstaveligt talt kold i det kolde, våde og blæsende vejr, og dumpede med en runde i 81 slag helt ned på en delt 9. plads i +8, hvilket viste sig at være et slag for meget til at komme med i det omspil om den sidste plads, der skulle spilles mellem fire spillere. Wolstenholme lavede bogey på sidste hul, hvor en par havde givet plads i omspillet.

Dansker klar til Shipco Masters

Det lykkedes Søren Telling, pro fra Skovbo Golfklub, at sikre sig adgang til selve turneringen 1.-3. juni. Han gik dagens runde i 76 slag og sluttede på delt 3. plads i +6 side om side med engelske Mark Wharton. Peter Scott, også fra England, var bundsolid og vandt kvalifikationen med runder i 72 og 73 slag. Han var hele fire slag bedre end Peter Wilson, endnu en brite, på andenpladsen i +5. Peter Scott har sit eget akademi i England, og har tidligere været i Østrig. Han har spillet på European Tour, og siden 2015 forsøgt sig på Staysure Tour.

Vinderen roste banen, som han syntes var i fantastisk god stand, og han glæder sig til at vende tilbage om en måned, hvor vejret forhåbentlig er meget bedre.

Dagens bedste runde var 73, der blev leveret af vinderen Peter Scott og af Michael Kaae Brund, pro fra Mølleåens Golfklub. Dermed avancerede Brund 37 pladser i stillingen til en delt 18. plads. Næstbedste ’dansker’ blev Nigel Willett, Kokkedals pro gennem et kvart århundrede, han endte på 12. pladsen.

Drama mod slutningen

Det store drama fik yderligere næring da engelske David Rays vogn og golfbag kørte i søen ved Simon’s banens hul C7, turneringsbanens 16. hul. Ray var ude i 3. sidste bold, men havde reelt udspillet sin rolle i turneringen, da uheldet var ude, men det forårsagede stor forvirring.

I omspillet lykkedes det Nicholas Mitchell at sikre sig den femte og sidste plads i turneringen med en birdie på tredje omspilshul.

Forrige artikelPå fuld kraft ind i jubilæumssæsonen
Næste artikelI Holbæk kommer fjordvandet i spil
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.