Lynx Golfs medejer Stephanie Zinser er den eneste kvindelige direktør for et stort udstyrsmærke, og hun har en mission om at få flere kvinder og flere børn til at spille golf. Mød hende her.

Der er kun én eneste kvindelig ejer i verden af et golfudstyrsfirma, og det er engelske Stephanie Zinser, som sammen med sin mand, Steve Elfort i dag ejer det gamle, hæderkronede Lynx Golf.

Indtil for otte år siden kendte hun ikke noget som helst til golf. Hendes baggrund var en helt anden. Hun har en videnskabelig universitetsgrad og en master i psykologi, og tilbage i 1980’erne gjorde hun sit indtog i Londons finansdistrikt som investerings banker. Også dengang var hun en af de første kvinder i en yderst mandsdomineret verden.

Så fik hun børn. Mange børn. Hun er mor til syv! Og da der ikke var tid i hendes hverdag til arbejdet på børsen, blev hun i stedet journalist og skrev en bestseller bog om ernæring og sundhed, ”The Good Gut Guide”.

”Jeg anede intet om golf, før jeg giftede mig ind i branchen,” siger hun og henviser til sin mand, Steve Elfort. Han er en veteran i den britiske golfbranche, og da han i 2011 blev tilbudt at overtage det engang så kendte, men efterhånden temmelig hensygnende Lynx Golf, sagde han ja, under forudsætning af at hun ville være med.

”Han sagde, at han ikke ville kunne gøre det uden mig, og jeg har prøvet så meget forskelligt, så hvorfor ikke også golf,” siger Stephanie Zinser, der har titel af CFO, finansdirektør i selskabet, som siden hun og Elfort tog over, har fået en stærk opblomstring. I første omgang i Storbritannien, senere i Europa (Danish Golf Trading har en årrække distribueret Lynx i Danmark), og fra i år også på det amerikanske marked og i Asien.

Velkendt brand og verdens bedste logo

”Lynx stammer tilbage fra 70’erne og var på et tidspunkt et af verdens førende brands i golfen. Det er en stor opgave, at forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed, men jeg oplever, at alle jeg møder taler godt om Lynx. Vi skal ikke ud og vende en negativ stemning. Folk over en vis alder husker mærket for det gode, og folk under en vis alder kender det slet ikke, og ser på det med helt friske øjne. Vi har bevidst bevaret det gamle logo, for vi synes det er verdens bedste. Lynx’ stifter, Carl Ross, var meget opmærksom på detaljerne med det fokuserede rovdyr med det skarpe blik, og så er X’et i Lynx et symbol, der fænger utroligt godt markedsføringsmæssigt. Prøv at se hvor ofte man ser ’X’ fremhævet i markedsføring,” siger Stephanie Zinser, der også har beholdt modelnavne fra gamle dage, navne som Predator og Tigress. Det sidste er Lynx’ damemodel og netop kvinder og juniorer spiller en stor rolle for hende.

Fokus på kvinder

“Jeg vil ikke sige, at vi primært satser på kvinder og juniorer, for Lynx ER et brand for alle, uanset køn, alder eller niveau, men i Storbritannien er kun 10 procent af golfspillerne kvinder, og jeg er meget opmærksom på, ikke kun at sælge udstyr, men også på at udvikle golfsporten. Hvis vi kan bidrage til at flere kvinder begynder at spille golf, og at flere børn spiller golf, så skaber vi også et større marked. Derfor er vi et af de få mærker, der tager kvinder og børn alvorligt, når vi producerer udstyr. Det er ikke bare herreudstyr, pyntet op med fikse farver og et lettere skaft, eller plastikkøller med tegneseriefigurer på til børnene. Vi skaber udstyr specifikt til alle målgrupper, med fokus på vægt, flex, kick point osv., og hos børnene er vi meget opmærksomme på ikke at aldersinddele dem, men derimod inddele dem efter deres størrelse. Det går ikke at en lille 10-årig skal spille med udstyr mærket ’8 år’, tænkt på hvor meget det betyder for et barn at være f.eks. 9 ½ år, det halve år er vildt vigtigt!,” siger Stephanie Zinser, der som den første kvinde nogensinde er kommet i bestyrelsen for British Golf Industry Association.

”Jeg tror på, at golfsporten kan udvikle sig, hvis vi ændrer adfærd. Jeg er ny i golfen og ser på den med andre øjne end de mænd, der aldrig har oplevet eller ønsket udvikling. Vil vi have flere til at spille golf? Ja, men så skal vi tage bedre imod dem. Vil vi have flere kvinder? Ja, men så skal man behandle kvinder med respekt i branchen. Vil man have flere juniorer? Ja, men så må man slække på de stive krav. Golf er en fantastisk sport for børn; den er udviklende på mange planer. Golf er en fantastisk familiesport, og det frustrerer Steve og mig, hvor dårlig man er til at formidle det budskab og skabe rammer for familier i klubberne. Det er helt slemt i Storbritannien, men går heldigvis langsomt i den rigtige retning,” siger Stephanie Zinser.

Forrige artikelI Holbæk kommer fjordvandet i spil
Næste artikelLas Colinas er mere end ét besøg værd
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.