Danskere flokkes til Las Colinas, der på blot syv år har opbygget et flot ry, som én af Spaniens bedste baner

I oktober var GOLFBLADET inviteret til Las Colinas Golf Resort på den spanske Costa Blanca, godt 45 minutters kørsel syd for Alicante. Området er kendt for at have det bedste og mest stabile klima i hele Spanien, og der er et hav af golfbaner på strækningen mellem Alicante og det gamle, berømte La Manga Resort. Så mange, at krisen virkelig har kradset, og mere end en håndfuld baneprojekter er gået konkurs og ligger øde hen.

Lige inden den internationale finanskrise besluttede et af Spaniens største ejendoms- og investeringsselskaber Gmp i Madrid at igangsætte byggeriet af Las Colinas Golf & Country Club på et enormt areal omkring landsbyen Campoamor. Det er blot syv år siden, at resortet åbnede sin glimrende 18 hullers golfbane, designet af amerikanske Cabell C. Robinson, der er bosat i Europa, og må siges at være lidt af en ekspert i at anlægge resortbaner, der både er tilgængelige og imødekommende for gennemsnitsgolferen, og samtidig kan være en stor udfordring for spillets bedste. Omkring banen er planlagt ikke færre end 19 beboelsesområder. De fleste stod færdig kort efter indvielsen af banen, og siden har byggekranerne været i evig bevægelse. Spanien er et af de europæiske lande, der oplever den største vækst i disse år, og huse og lejlighedskomplekser skyder frem som krokus på en lun aprildag, ikke mindst på Las Colinas. Resortet ligger midt i et område med tre andre, ganske velkendte baner inden for 10 minutters kørsel; Campoamor, Las Ramblas og Villamartin, og yderligere et par håndfulde baner inden for en halv times, men ingen af disse baner, har samme kvalitet som Las Colinas, og ingen af de andre resorts har samme soliditet som Las Colinas, som derfor ganske enkelt er blevet en magnet hvad angår hus- og lejlighedskøbere fra det meste af det nordlige Europa. Her er flest belgiere, fordi Gmp har en delvist belgisk ejerkreds, traditionelt mange briter, der elsker denne del af Spanien og de senere år også et hav af skandinaver, herunder danskere. Let og billig adgang med fly til Alicante er én af årsagerne, vejret en anden.

 

Succes og vækst

Efter ankomsten med morgenflyet fra København, har vi da heller ikke siddet længe på terrassen foran klubhuset, og nydt udsigten til det ret spektakulære 18. hul, før vi hører danske stemmer. Banen er populær, også blandt folk, der ikke bor på resortet, men blot kommer som gæster i området. Mange ærgrer sig hvis de kun har fået booket én runde på Las Colinas, for det er indiskutabelt områdets bedste golfoplevelse.

Faktisk blev Las Colinas i både 2015 og 2016 kåret til ’Spaniens bedste golfbane’ ved World Travel Awards. Det er man naturligvis vildt stolte over, og overalt på resortet hænger bannere, der minder os om hæderen. At det så er noget komplet vås, er en helt anden sag. Las Colinas er ikke i nærheden af at være lige så god, endsige bedre, end for eksempel Valderrama eller PGA Catalunya, men den har potentiale til at være blandt de bedste spanske baner, når den er bedst mulig stand. Det var den så ikke helt, under vores besøg, hvor adskillige tees var ved at blive eftersået, således at man nogle steder spillede fra steder, der intet havde at gøre med det ’normale tee for den valgte bane’. Greens var enormt bløde, nærmest porøse i overfladen og bar præg af at banen med over 45.000 spillede runder om året, er næsten fuldt booket. Direktøren Cristobal Guerrero siger da også, at man faktisk arbejder på at sænke antallet til 37.000 spillede runder i 2018, blandt andet ved at skrue greenfee-prisen lidt op.

Las Colinas har imidlertid mange kvaliteter. Selvom Costa Blanca området er relativt goldt som følge af at det er det sted i Spanien, der falder mindst regn, så er Las Colinas er grøn oase. Banen er smuk. Hulforløbet er afvekslende og selvom banen er ganske kuperet, så fremstår designet meget harmonisk. Der er flotte udsigtshuller, små drilske par3 huller, og nogle lange djævle, der kræver at hele arsenalet i bag’en kommer i spil. Bag9 er umiddelbart de bedste. 11. hul er et kæmpe par5, som selv pro’erne må bide over i tre slag, også 15. hul er et helt fremragende par5 med vand i spil venstre om og ind foran green, og 14. hul er et virkeligt smukt og udfordrende langt par3 over vand fra et højtliggende tee.

På for9, skal man slå nogle solide golfslag for at redde en pæn score på de første tre huller, inden man så får et lille pusterum frem til 8. hul, hvor udsigten fra tee er fantastisk. Prøv at gå op på backtee og nyd synet derfra, og hvis man er i stand til at flyve bolden omkring 200 meter, så prøv at spille hullet derfra, det er super!

 

Plads til udvikling

Der er stadig plads til at udvikle Las Colinas resortet. Der er endnu ikke et hotel, så gæsterne bor i dejlige, rummelige ferielejligheder et par kilometer fra klubhuset, hvor man også finder resortets foreløbigt eneste restauranter. Til resortet hører også en smuk beach club, godt 15 minutters kørsel væk i landsbyen Campoamor.
Hotel, spa, butikker og flere restauranter hører til de næstkommende projekter, især fordi salget af boliger går strygende. En golfbane mere, muligvis blot ni huller eller eventuelt en lille 6 hullers intermidiatebane, står højt på ønskelisten, fordi man ganske enkelt har problemer med at skaffe boligejerne de starttider, de har krav på. Las Colinas åbnede sidste år et short game område, designet af ingen ringere end Mr. Cool himself, Miguel Angel Jiménez, så træningsfaciliteterne er ved at være rigtigt gode, og serviceniveauet og den positive stemning blandt personalet er helt i top. Man føler sig virkelig velkommen.

 

Fakta

Las Colinas Golf & Country Club ligger i Campoamor, nær Alicante.

Resort med både villaer og ferielejligheder, klubhus med flere restauranter, bl.a. en god sushi restaurant. Gratis shuttle service på resortet i tidsrummet kl. 7-22.

18 hullers mesterskabsbane, par 71 (6.376-4.674 meter), designet af Cabell C. Robinson. Åbnede i 2010.

Las Colinas Short Game Facility designed by Miguel Angel Jimenez. Åbnede i oktober 2017.

Forrige artikelHun slår et slag for kvindegolfen
Næste artikelSpændende putternyhed
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.