Med tre sejre, tre andenpladser og samlet sejr i Order of Merit har Smørumspilleren præsteret den bedste danske sæson nogensinde på Challenge Tour
Ved indgangen til 2021 var Marcus Helligkildes mål at etablere sig på Challenge Tour. I november kunne han spille sin første turnering som fuldt medlem af European Tour, Joburg Open. Hvordan er det muligt?

Nøgleøjeblikke
En stor del af svaret kan vi finde i nogle vigtige øjeblikke i hans karriere. Først lå han i -10 med tre huller tilbage af anden runde i kampen om Asserbopokalen 2016. Så gik det op for ham, at med tre birdies kunne han slutte i 59 slag.
– … og så sluttede jeg med tre birdies. Jeg kan stadig få kuldegysninger, når jeg tænker på den runde, forræller han i dag. Dagen efter startede han eagle-birdie, så det var intet problem at følge op på en god runde.
– Jeg har lært såvel at acceptere dårligt spil som at ride på en bølge, når jeg kommer i ’birdiezonen’, som jeg i starten kaldte for ’Larsson-zonen’. Jeg overvejer aldrig, hvornår en serie stopper, har han forklaret.
Da Smørums herrer skulle i elitedivisionen, blev det afgjort i et omspil, som Helligkilde vandt på andet hul.
Da Helligkilde havde chancen for at vinde Order of Merit på Challenge Tour på Mallorca, skulle han spille de to sidste huller i par. På begge havnede hans drive så langt ude i træerne, at det virkede som et spørgsmål om bogey eller dobbeltbogey – men på begge lykkedes utrolige redningsoperationer, så han reddede par.
Den mand er simpelthen så mentalt stærk, at det er uhyggeligt, og når han siger, at han altid kun tænker på det næste slag ud fra de givne forudsætninger, tror jeg ham!

Inspiration fra DeChambeau
På sin hjemmeside forklarer han, at …
– Mit mål er at vinde turneringer på højeste niveau, leve af at spille golf resten af livet og være en rollemodel for unge golfspillere. Jeg vil gerne hjælpe dem på deres vej mod at blive den bedste udgave af dem selv.
Det blev bl.a. nået ved, at han lod sig inspirere af Bryson DeChambeau og tog 15 kilo på i løbet af vinteren 2020-21 på en veritabel fedekur med plantebaseret kost med dadler, avocado, nødder og pasta, smoothies med ren frugt, og mere slik og sødt end nogensinde før.
Samtidig sørgede han med tung styrketræning seks gange om ugen for, at de nye kilo gik til muskler.

Elsker at spille
Helligkilde mener, at noget af hans succés skyldes, at han simpelthen elsker at spille.
Det har han gjort, siden han begyndte at spille som 6-årig på et 200 m græsstykke, som lå ved hans farmor og farfars gård i Farum, og han har i det hele taget lyse minder om, hvor morsomt det var at spille med sin farfar og hans venner i tiden, før han begyndte for alvor at satse på golf.
Den egenskab skal nok bringe ham langt. Når du læser dette, kender du allerede resultatet af hans første turnering som fuldt ET-medlem, Joburg Open.

Forrige artikelBarløseborg GK fik støtte fra DIF og DGI
Næste artikelOpgradér dit begynderudstyr
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.