LPGAs tourskole er blandt de hårdeste overhovedet. Seks dage i træk ligesom på DP World Tour, og man skal slutte som nr. 45 eller lige for at sikre sig kort.

Finalen startede skidt for Nicole med en runde i 75 slag. Derefter fulgte runder i 70, 68, 68, 68 og 70 slag, der bragte hende til -7, et slag fra den nødvendige placering.

Hun startede sidste runde på 10. hul og fik bogeys på sit første og tredje hul. Efter det var det imponerende at komme tilbage med birdies på 14 og 18 og vende i par. Yderligere to birdies fulgte på 3 og 4, og kortet syntes sikkert, til det blev en bogey på 9.

Marginalerne var hårfine, men til slut gav -9 en placering som nr. 38-44, mens -8 præcis var nr. 45. LPGA-kortet var tilbageerobret efter seks nervepirrende dage.

Hun melder selv, at hun spillede en runde med mange gode ting, men at tre treputts var årsagen til, at hun ikke kom højere op. Desuden siger hun, at hun i realiteten kun vandt syv pladser på prioriteringslisten i forhold til sin placering som nr. 106 på dette års Race to the CME Globeliste, men syv pladser er bedre end ingenting og kan betyde noget, når man skal ind i en turnering. Det er med andre ord ikke verdens største kort, men så er der jo noget, der hedder re-ranking, hvor man starter året godt.

Under alle omstændigheder må det give selvtillid at være kommet tilbage efter de første dage, for det krævede mental styrke.

Billedet er fra Getty.

Forrige artikelJuleophold på Skodsborg: Deluxe spahotel til en perfekt golfweekend
Næste artikelSløj dansk start på Alfred Dunhill Championship
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.