På trods af banens forholdsvis korte længde står udfordringerne i kø i Nivå. Vandhazarder lurer, bunkers er strøet ud med lind hånd og blinde slag er også på menuen.

Der er vand i spil på 15 ud af de 18 huller på Løvbjerggårdbanen i Nivå. Flere af vandhazarderne gennem sig bag en bakke, så det gælder om at have styr på baneguiden og sine længder. Flere gange må vi hive en ny bold op ad bag’en fordi vi ikke havde studeret baneguiden – boldene landene i en å på tværs af fairway.

Men det netop de mange vandhazarder, der er med til give banen dens karakter og gøre Nivå til en både udfordrende og spektakulær oplevelse. Det er også en bane med Risks & Rewards, ikke mindst når man skal vurdere om det er muligt at drive en vandhazard eller skære et dogleg. Elementer, der tilfører ekstra spænding til spillet.

Frederik Dreyer er arkitekten der i sin tid designede Nivås første 18. hullers bane, der åbnede i 1999. I 2004 købte Nivå Golf yderligere jord og begyndte at anlægge en 9 nye huller og opførelse af 4 nye søer samt nyplantning af 15.000 nye træer. Den nye ”Løvbjerggårdbane” blev taget i brug i maj 2006. Herved blev de oprindelige 9 huller, Toftegård, igen en selvstændig sløjfe.
ECCO Touren spillede på banen i maj 2014, hvilket er med til at understrege, at Nivå Golf har en mesterskabsbane på trods af en længde på 5.522 meter fra Hvid Tee – banen blev i øvrigt udvidet med nye hvide teesteder op til ECCO Tour-turneringen.

 

Frugtbart samarbejde mellem ejere og lejere

Baneudvalgsformand Lars-Kristian Kronborg Sode har sammen med resten af udvalget udarbejdet forslag til baneændringer, og de forslag er blevet godt modtaget hos ejerne af banen. Blandt andet er greenområderne på hullerne 5, 6, 8 blevet omlagt – man  har forhøjet bunkerkanterne ind mod green. Desuden bliver kanterne omkring green klippet som semi-rough, som man kender det fra engelske baner.

Nivå har tidlige kæmpet med meget våde, hvis ikke oversvømmede huller, men sådan er det ikke længere. Et omfattende drænarbejde tillige med terrænregulering har i den grad hjulpet på afledning af vand.

”Vi har et godt samarbejde med baneejerne og får de fleste af vores ønsker opfyldt,” fortæller baneudvalgsformanden.

Nivå Golfklub betaler for leje af anlægget, mens et aktieselskab, Nivå Golf Center A/S driver og vedligeholder golfanlægget og restaurant.

Nivå Golf Klub har oplevet medlemsfremgang i de senere år og tæller i dag ca. 1.200 medlemmer.

 

Stor variation

De 18-huller på Nivå udmærker sig ved variation. Ingen af hullerne ligner hinanden – og det er en stor ros til et golfdesign, der nyder godt af et let bølgende landskab. Høje træer omkranser flere af hullerne og det samme gør de 15.000 nye træer, som blev pantet omkring 2006. Træerne som er vokset pænt i højden er i dag et vigtigt element i banens design.

Løvbjerggårdbanen står meget flot og alt er farvet i lysegrønne nuancer, da vi spiller banen i slutningen af april. Der er intet at udsætte på klipningen, kanten mellem fairways og semi-rough står skarpt. Det samme gør bunkerkanterne, og greenområder er ligeledes i særdeles god stand. Om end vi skal vænne os til de hurtige og ofte ondulerede greens.

 

Gedigne udfordringer

Det er værd at nævne hul 3, et par5-hul på 431 m fra Gul. Fra tee har man en smuk udsigt til søen foran og til den bølgende fairway omkranset af blomstrende træer. Fuglene kvidrer, og de lader sig ikke forstyrre af motorvejslyden i baggrunden.

Hul 6, et par4-hul på 367 m fra Gul tee, er banens sværeste og det skyldes ikke mindst teeslaget. Der er sparsom med plads på den smalle fairway, som tilmed hælder mod en lille lund af grantræer. Det er de træer vi på optimistisk vis forsøger at slå imellem i 2-slaget. I indspillet skal vi forcere de to dybe bunkers i forkant, altså endnu en test på om vi kan få bolde i luften hele vejen til green.

Hul 8 er banens mest pirrende hul. Vi står hævet på teestedet og kigger mod flaget, det blot er 117 meter væk på den forreste del af en kæmpe green. Eneste problem er vandet foran green.

På bag-ni er der mere plads til at lande boldene på fairway.  Hul 10 indleder bag-ni med et brag. Dette par5-hul byder på to drilske bunkere midt på fairway, og har et super flot indspil ned af bakke over sø til green.

Runden afsluttes med to forholdsvis lette golfhuller, som kan pynte lidt på scoren.

Forrige artikelAttraktive Algarve
Næste artikelSletterhages mange oplevelser
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.