De danske tilskuere fik en eftermiddag præget af adrenalin, før ikke mindre end otte danskere klarede cuttet i Made in Denmark. Adskillige af dem hang slemt i vandskorpen, før det gik, som det skulle, og flere var på grimme skovture, som de imidlertid spillede sig smukt ud af samtidig med, at cutgrænsen til slut blev på -2, hvor den længe truede med at gå til -3.

Joachim B Hansen hjemme efter skovtur.

Mest dramatisk var det for Joachim B. Hansen, der til slut, hvor pars var helt nødvendige, med Michael Lermarks ord ‘slog en bold så langt ud i skoven, at man ikke kunne se noget tegn på, at der var en golfbane i nærheden’. Den kunne dog spilles, om end blot ud på fairway, hvorfra han slog til 6-7 m fra pinden og holede sit parputt. Tidligt på runden havde han gjort det svært for sig selv med en dobbeltbogey, og -2 nåede han til med tre birdies i træk på 10-12.

Også Thorbjørn Olesen havde sine kvaler, efter at han med en eagle havde bragt sig i en situation, hvor cuttet var realistisk. Krise efter krise blev løst ved, at hans korte spil var på toppen, og da han marcherede ind på sidste green, blev han hyldet af publikum, som om han havde vundet turneringen. Måske sikrede de sig, at han blev hyldet, før han forlod turneringen, mente en tilskuer, for han manglede lige et drilsk toputt.

Olesen føler selv, at spillet blot er marginalt i underkanten, og at det lurer på at komme på toppen igen i weekenden. Det vil vi gerne se. Også fra Søren Kjeldsen, der kom strygende bagfra og ikke var i fare – samt for Lucas Bjerregaard, der ikke formåede at følge op på første dags storspil og lignede en tordensky, da han efter runden strøg af sted på driving range. Han kom dog rundt i-1 og ligger delt 9 i -7.

 

 

Nicolai Tinning

 

Overraskende er han også kun delt bedste dansker, for Nicolai Tinning ligger også i -7 og var endda i -8 efter sin anden eagle på dagen. Han løb imidlertid ind i sin eneste bogey på det afsluttende hul 9, der også kostede Thomas Bjørn dagens eneste plusscore.

 

Niklas Nørgaard Møller

 

 

Vi skal også nævne Niklas Nørgaard Møllers heroiske fight for cuttet. Han lå i -3 efter en for-9 med tre af hver (birdies, pars, bogeys), men bag-9 blev anderledes med otte pars og en bogey, der kom for tidligt til, at det var rigtigt beroligende – men han stod for presset.

Før finalerne fører Christiaan Bezuidenhout, Sydafrika – 13 foran Lee Westwood, der har vundet i 20 nationer, men Danmark er ikke blandt dem, samt Jonathan Thomson, begge -11. De otte danske deltagere i weekenden er: 9. Bjerregaard og Tinning -7. 31. Kjeldsen og Bjørn -5. 48. Frederik Dreier -3. 55. Møller, Olesen og J B Hansen -2.

Med en sommerlig vejrudsigt bliver weekenden et tilløbsstykke, forhåbentlig med et par danskere, der går scoringsamok.

Forrige artikelGeorgias svendestykke
Næste artikelCool Scandinavian Thorbjørn sprinter
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.