– Jeg tror, de dobbeltbogeys gav mig mange nye amerikanske fans, smilede Francesco Molinari, da Tiger Woods havde vundet Masters og gjort, hvad han ikke klarede i 2018, afvist Molinari (The Open) og Brooks Koepka (PGA Championship) i finalen på en major. Molinari havde forbløffende slået i vandet to gange på bag-9

Det er svært at spille, når omkring 100.000 tilskuere rundt om banen stort set alle bare ønsker, at Tiger Woods vil vinde. At det skete, er et virkeligt mirakel. For to år siden nægtede han at sende afbud til Champions Dinner, selv om han knap kunne sidde op for smerter på trods af, at han havde fået en epiduralblokade. Endnu i begyndelsen af 2018 tvivlede mange læger på, at han nogensinde kom til at spille rigtig golf igen.

– Du giver aldrig op. Det er en betingelse. Du kæmper altid. Bare at give op var aldrig en del af overvejelserne, forklarede Woods, da sejren var i hus, og fejringen var i fuld gang.

Medierne er stadig ikke kommet sig: Woods har vundet Masters. Lad det nu synke ind! er et typisk udsagn. Woods har nu vundet Masters fem gange, en mere end Arnold Palmer, en mindre end Jack Nicklaus.

Journalister forsøger at overgå hinanden i at fortælle, hvad denne sejr betyder for Woods, for tv, for sponsorer, for golf. Et marketingfirma har forsøgt at opgøre PR-værdien af sejren og er kommet til ca. 140 mio. kr.

… og så er diskussionen blusset op igen: Kan Tiger overgå Nicklaus’ 18 majorsejre? Lad ham nu tage sejrene en ad gangen. For knap halvandet år begyndte han forfra som nr. 1198 på Verdensranglisten. Nu er han nr. 6. Han har 15 majorsejre, men der er meget, meget langt til 19.

Forrige artikelTiger Woods vandt masters
Næste artikelTirsdagsanekdoten: Fik vasket munden i vand og sæbe
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.