Regelquiz: Nye regler i 2019!

Så er det igen tid til en lille regelquiz! Og igen skal vi kigge lidt frem mod de kommende 2019-regler, der jo er lige om hjørnet.

Sidste gang var quizzen meget svær, så denne gang har jeg forsøgt at lave den lidt lettere. Men mon du kan gætte alle fire?!

A. (Let) Din bold ligger i 2019 i en bunker. Må du inden slaget fjerne et løst blad fra bunkeren?
1. Nej for Søren! To strafslag! X. Nej for Søren – ét strafslag! 2. Ja!

B. (Let) Bliver det i 2019 lovligt at tage en (gratis) Mulligan?
1. Nej for Søren!! X. Ja, én på hvert hul! 2. Ja, men dog kun på første hul

C. (Medium) Du slår et dobbeltslag i 2019 fra roughen (dvs. du rammer bolden to gange i slaget). Får du nogen straf?
1. Ja, to strafslag! X. Ja, ét strafslag (som i dag) 2. Nej, ingen straf

D. (Lidt svær). Må du i 2019 droppe ud af en bunker, hvis du bruger “uspillelig bold reglen”?
1. Nej!! X. Ja, hvis du bruger “lige linje muligheden” 2. Ja, hvis du enten 1) bruger lige linje muligheden eller hvis du 2) spiller derfra, hvor du spillede sidst

De korrekte svar er som følger:

A: 2 (“Ja!”). Det nuværende forbud mod at fjerne løse naturgenstande fra en bunker, inden et slag fra bunkeren, bliver således ophævet.

B: 1 (“Nej for Søren!!). Desværre. En “Mulligan” er ikke et begreb, der findes i den nuværende regelbog og ejheller i 2019-regelbogen…

C: 2 (“Nej, ingen straf”). Man ophæver således det nuværende ene straffeslag. I 2019 har man således ved et dobbeltslag kun slået ét slag og får ingen straf – og skal spille bolden, som den ligger. I dag har man slået ét slag og får ét straffeslag, dvs. har brugt i alt to slag, og skal spille den, som den ligger.

D: 2 (“Ja, hvis du enten 1) bruger lige linje muligheden eller hvis du 2) spiller derfra, hvor du spillede sidst”). Den er lidt tricky. Ligesom i dag må du gerne i 2019 droppe ud af bunkeren med ét strafslag, hvis du spiller derfra, hvor du spillede sidst (hvilket forhåbentlig var uden for bunkeren!). Derudover kommer der en ny mulighed med to strafslag – nemlig at du dropper på den lige linje uden for bunkeren – denne mulighed har man ikke i dag.

PS: Hvis du vil lære de kommende 2019-regler på en nem (og gratis) måde, så meld dig til “Oswald’s 2019-Regelskole” på www.golfrules.com under “Regelskole” og “2019-REGELSKOLEN”.

PS PS: I dag hedder det “straffeslag”. I 2019 hedder det “strafslag”.

Forrige artikelHatton på indkøb
Næste artikelNy teknologi hjælper greenkeeperen