Belek byder på en stribe klassebaner blandt de 14 golfbaner, der ligger som på perler på en snor langs kysten, mens servicen altid er i højsædet i de 50 fire- og femstjernede hoteller.

To unge kvinder med gnistrende sort hår kommer os smilende i møde i hotellers lobby. Den ene skænker mousserende hvidvin, mens den anden rækker en bakke med chokoladeovertrukne jordbær. Velkommen til Maxx Royal Belek Golf Resort!
Hotellet er et femstjernet-plus hotel, indrettet i moderne stil. Hotellet er et godt valg, hvis man går efter den ypperste luksus og samtidig ønsker en klassebane lige uden for døren.
Det tager et par minutter at blive kørt i hotellets 8-personers buggy til Montgomerie Maxx Royal golf course, som en del gange har lagt græs til Europa Tour-turneringen Turkish Airlines Open.

Masser af plads på Montgomerie
Montgomerie-banen fra 2008 er en typisk parkbane, anlagt i en gammel pinjeskov. Men heldigvis har man fældet et anseeligt antal pinjetræer, og dermed efterladt plads til endog meget brede fairways. De høje pinjetræer, nogle vel omkring 12-15 meter er et karakteristisk element ved banen. Dels udgør de forhindringer på fairways, dels i kanterne af banen, som en slags indramning.
Montgomerie har 11 søer, og det kan være en udfordring på et par af hullerne at forcere disse, mens bunkers er strøet ud i rigeligt i antal og vil uden tvivl sammen med waste areas sætte dig på prøve. Det hjælper en smule at man i waste areas må grounde køllen.
De monstrøse greens er på størrelse med halve parcelshusgrunde, og en fornøjelse bare at træde på. Og, når man først lige har fået fornemmelse af farten på greens, lykkes puttningen da meget godt. Flere af hullerne spilles langs med nogle store luksus-villaer, som i øvrigt kan lejes inklusiv butler.
De 18. huller er på sin vis meget klassiske golfhuller, og undgår man de sandede områder – bunkers har knust marmor, men bare alt for lidt – så kan der bliver scoret mange stableford-point.
Efter runden kan man fra terrassen nyde banens mest spektakulære 18. hul. Det måler 510 m fra back tee

Tyrkiske links
En halv time i minibus fra Belek by ligger en formidabel linksbane. Lykia Links Antalya er meget tæt på at være en rigtig links, og den har et umiskendeligt layout som man eksempelvis ser i det nordvestlige Irland. Klitter bevokset med marehalm og andre tætte planter vokser i tuer og gør livet surt, når man slår et skævt drive. Og det store antal bunkers opfordrer til en game plan, som er forsigtig. Alene på hul 10 kan man tælle ni bunkers.
Fairways – som er formet i landskabet så naturligt som det overhovedet lader sig gøre – er let bølgede, og bestemt ikke klippet lavt, men i meget fin stand ligesom resten af banen. Green-områderne er meget spektakulære. Dels er de pænt ondulerede, dels etableret med run away-områder, der kan sende lidt upræcise bolde på afveje. Der er en smuk udsigt til vand overalt, og flere af hullerne spiller lige ud til Middelhavet – eller mere præcist det Ægæiske Hav. Vender man blikket 180 grader, ser man de langstrakte Taurus-bjerge.
I waste areas, som også indgår i layoutet, kan bolden spilles som den ligger. Desværre har disse områder som kun rives en gang om dagen små huller, hvor bolden uskønt kan finde sit leje.

Banen er på alle måder indbydende, og så skidt med at der kommer forholdsvis få point på scorekortet. Det kan bestemt anbefales at spille Lykia Links Antalya, især fordi det er den eneste bane i Belek-området, der er links og som spiller helt ned til havet.

Forrige artikelKirsten og Mogens skal på deres ottende long stay
Næste artikelGramvad om banesalg: Lokalplanen skal ændres
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.