Både herhjemme og i internationale medier, vækker Thomas Bjørns valg af ‘erfaring fremfor form’ opsigt.

Valget af Sergio Garcia, Ian Poulter, Paul Casey og Henrik Stenson som supplement til de otte allerede kvalificerede til årets Ryder Cup hold, vækker både opsigt og en vis undren.

I kommentarsporet på golf.dks omtale af udtagelserne er holdningerne blandt danske golfspillere blandede. Kommentarerne svinger fra ‘rigtigt’ til ‘tyndt’, og det er tydeligt, at Matt Wallaces flotte sejr i Silkeborg har givet ham mange danske fans.

I udlandet, hvor dagspressen i modsætning til herhjemme stadig interesserer sig for golf, modtages Thomas Bjørns valg også med blandede følelser. The Independent skriver at ‘Bjørn gambler med erfaring frem for form’. Sportsredaktør Ed Malyon hæfter sig især ved at Rafa Cabrero Bello er blevet forbigået. Han skriver, at Rafas 7. plads i Dell Technologies Championship, der sluttede mandag, havde bragt ham foran Thorbjørn Olesen i den direkte kvalifikation, hvis altså turneringen var sluttet søndag og ikke mandag, og havde talt med. Han nævner også at Cabrero Bello er placeret højere på OWGR end Garcia, der siden april har misset cuttet i alle fire majors, og blot har én top10 placering, Open de France.

Samme fejl som Clarke

Amerikanske Golfweek sammenligner også Garcias og Cabrero Bellos resultater, og den erfarne golfjournalist Alistair Tait skriver, at Thomas Bjørn måske med valget af Sergio Garcia begår samme fejl som Darren Clarke begik for to år siden, da han udtog Lee Westwood på baggrund af tidligere meritter, og Westwood tabte alle sine tre matcher i Europas klare nederlag i Minnesota.

BBC Sports’ Iain Carter skriver, at Bjørns valg af Garcia er en ‘kalkuleret satsning’, og at udtagelsen af den erfarne spanier måske er præcis det der skal til for at Sergio Garcia kan genfinde sit gamle niveau.

Fra alle sider møder Thomas Bjørns valg af erfarne spillere respekt. Med fem rookies blandt de direkte kvalificerede, er det almindeligt accepteret, at holdet havde brug for rutinerede kræfter, herunder Henrik Stenson, der bestemt heller ikke er i topform, men som har gode menneskelige egenskaber, der kan støtte op omkring de mange nye spillere.

Hulspil og Ryder Cup er specielt

Uanset hvilken aktuel form de fire wild card picks er i, så er både hulspilsformatet med foursomes og fourballs og stemningen ved en Ryder Cup noget helt andet end en almindelig slagspilsturnering, ja, endda en major. Det kan sagtens være, at Thomas Bjørns valg af fire meget erfarne spillere – Sergio Garcia er faktisk den yngste af de fire wild cards med sine 38 år! – viser sig at være en genistreg. Men det kan bestemt også give bagslag, som det var tilfældet med især Westwood og til dels Martin Kaymer på Hazeltine for to år siden, hvor kaptajnens rutinerede valg floppede, mens rookies som Thomas Pieters og Rafa Cabrero Bello viste sig som Europas bedste.

Resultaterne 28.-30. september i Paris vil give svaret.

Forrige artikelBjørns chok: Vælger Sergio Garcia til Ryder Cup holdet
Næste artikelVig for storke og drik din Riesengolfer
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.