Der er adskillige specielle oplevelser, hvis du er gæst på Golfpark Strelasund ved Stralsund

Du ligger perfekt på fairway på tredje hul, og der er ingen spillere på green. Alligevel er du nødt til at vente med dit approachslag, for to storke har tilsyneladende besluttet, at vejret er så godt, at de foretrækker at gå. Det gør de så – adstadigt og på tværs af banen.
Nu ville storken have været dansk nationalfugl, hvis den ikke var så godt som forsvundet, så man holder pausen med et stort smil på læben.
Siden fortæller de i restauranten, at en af storkene omkring banen for nyligt har brækket en vinge, og at det formentlig er årsag til, at fuglene for tiden går lidt mere end normalt.

Klassisk og moderne
Golfpark Strelasund er på mange måder usædvanlig. Centret er bygget i en kæmpestor gammel gård, hvor alle værelserne i de gamle fløje er forskellige.
Der er to baner, så at sige en klassisk og en moderne, og det kan udløse voldsomme diskussioner, hvad man holder mest af og evt. vil spille den enkelte dag.
Mecklenburg-Vorpommern-banen er af den gode gamle slags. Den slynger sig gennem regionens typiske landskab med naturens egne træer, rough, søer og vandløb mellem en skov og hovedvejen med den smukke alle. Udfordringerne er mange, overskuelige, og man slutter af på en ø-green lige ud for terrassen med det righoldige sociale samvær.

Strelasund Inselcourse på den anden side af vejen har betydeligt højere sværhedsgrad. Den er længere, har en mere drilsk placering af rough og vand, har pot bunkers og store arealer med wasteland, som man må grounde køllen i og ikke skal rive bagefter.
En mindre tysk og mere internationalt tænkt bane, selv om hver eneste green har form som en ø eller halvø fra den nærliggende Østersøkyst, som der ikke er langt til at opsøge efter runden; hvis man da ikke foretrækker centrets egen pool og wellness-faciliteter.
Tager man på udflugt, kan man også udforske den gamle hansastad Stralsund med enestående arkitektur, eller man kan køre rundt på Rügen, der har skønne sandstrande og en stor naturpark, og hvor man under vejs kan komme med den lillebitte Wittower-færge (pris pr. bil 4 €) og få en knap fem minutters naturskøn sejltur mellem den nordlige og sydlige del af øen.

Udsmykningen
Familien Remer, der driver Golfpark Strelasund, elsker ting og sager fra det gamle Tyskland. Det ses på figurer, der er opstillet udendørs, men intet sted bedre end i restauranten, hvor loftet er udsmykket med det, der for en overfladisk betragtning ligner ragelse, men som hurtigt viser sig at være en fascinerende blanding af friser med gamle motiver, cykler, smedelysekroner, redskaber, ølankre, oldgamle flasker etc.
På muren mellem båsene med borde står porcelænsfigurer af digre danserinder, skåle, kander og lamper. Alt det bliver man ikke lige færdig med at studere.

Golfer

På Golfpark Strelasund er en golfer ikke blot en af de mange tusinde gæster, af hvilke et meget stort antal kommer fra Skandinavien, men derimod den forfriskende drik, som man kaster sig over, når man kommer ind fra sin runde, og det er for varmt til at indtage noget med alkohol.
En golfer består af 50% lime og 50% saft fra rød grapefrugt. Den serveres med mængder af knust is, så man virkelig får drivis i tarmene og føler sig læsket. Når den serveres i et skævt ølkrus, ser det meget spektakulært ud.

Udgangspunkt
Golfpark Strelasund er et fint led i en golftur til Mecklenburg-Vorpommern, som kan kombineres med Schloss Ranzow på Rügen eller måske et smut ind i Polen. En god ide, især fra Østdanmark, er at tage en færge, og her er mulighederne ikke blot Rødby – Puttgarten eller Gedser – Rostock. Man kan også vælge at rejse fra Ystad/Trelleborg, der fx fra København ligger betydeligt nærmere end Gedser og Rødby, og hvorfra man kan komme til Rostock eller Sassnitz.

Forrige artikelBjørns wild cards vækker opsigt
Næste artikelGolfbladet – September 2018
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.