Hullerne bølger let op og ned på de 18 huller i Mogenstrup. En udpræget smuk parkbane med søer og åer, og ikke mindst en masse træer i spil.

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup ligger omgivet af marker og ligger ca. 7 km sydøst for Næstved. Klubben blev stiftet i 1974, først med anlæg af ni huller og i 1988 blev de sidste ni huller indviet. Klubben har 800 medlemmer og en hel del greenfeespillere. Endda meget tilfredse greenfeespillere. I den seneste Golfsporten i Centrum-måling scorede klubben den bedste samlede score for banen blandt alle danske golfklubber tilmeldt Golfsporten i Centrum. Det er bestemt et flot resultat.

I Baneguiden byder Henrik Karlsen, formand for golfklubben velkommen – på dansk og på engelsk – til en af Danmarks smukkeste golfbaner, og jeg er fuldstændig enig. Alle 18. huller snor sig igennem en smuk anlagt park med en masse træer, åer og søer – og man fornemmer alle de mandetimer, der er lagt i at få hele golfanlægget til at stå snorlige. Åbne arealer afløses af lukkede parklignende rum. Hvis der ikke blev spillet golf, ville det være det perfekte sted at kaste en rød og hvidternet dug på græstæppet og trække madkurven frem.
Vi har hel fire teesteder at vælge imellem: T48 (4.855 m), T51 (5.105 m), T56 (5.690 m) og T60 (6.000 m). Og vi vælger at spille fra T56.
Hul 1 har fået navnet håbet. Og der er bestemt masser af håb at spore, når man står på teesteder lidt hævet i terrænet og skuer ud mod søen på siden af green og pinden, der står 145 m fra tee 56 (115 m fra tee 48). Det er ikke så tit man møder et par3-hul som det første, men det virker som en overskuelig start, hvilket handicapnøgle 15 indikerer. En jubelstemning breder sig, da puttet sidder midt i huller og parret kan noteres.
På hul 2 ser det godt nok mere rodet ud. Vi er i tvivl om, hvor vi skal slå hen, men baneguiden kommer os til hjælp, og mon ikke vi kan ramme doglegget omkring 160 meter fra tee. Derfra er der blot et mindre ind til pinden.


Vand her og der

Der er vand i spil på en del af hullerne. Flere søer er i spil og banen gennemløbes af Fladsåen, der sine steder giver ekstra udfordringer.
Man kommer aldrig alvorligt i vanskeligheder på Sydsjællands bane. Fairways er tilpas bredde og roughen er ganske lav – jovist kan man slå en ordentlig skævert, men selv her er bolden som regel til at finde igen. Træerne er opstammet og der er klippet under dem, hvilket gør det muligt at spille videre uden drop. Der er ingen høj rough, så tiden går ikke med at lede efter bolde, og vi mistede kun et par bolde, der fandt vej til i vandet.
9 hul er et fremragende par5-hul, som måler 475 meter fra tee 56 (blot 395 m fra tee 51). Dette hul er banens sværeste og kræver tre solide slag, men det er først og fremmest indspillet over søen til green, der volder problemer. Træerne er i vejen.
Vedligeholdelsen er i top. De pænt store greens er klippet kort, meget jævne og giver et godt rul. Greenområdet og bunkers står også kniv skarpt.


Meget varierende huller

På bagni er det især hul Hul 13, 15 og Hul 18, der udmærker sig. Hul 13 er banens næst sværeste, og gennemskæres på tværs af hele to åer. Et super godt golfhul, hvor man skal kende sine afstande. Og, det samme gælder for Hul 15, som er et par5-hul på 445 meter, hvad der ikke kan siges at være langt. Men tredjeslaget skal passere en å og landes meget præcist uden om diverse træer. Et hul der kan give en del hovedbrud, hvis det er første gang man spiller hullet.
Hul 18, et par4-hul på 350 m fra tee 56 (305 fra tee 51) tager sig godt ud med udsigt til en meget bred fairway, der løber nedad mod åen og derfra videre op mod mod klubhuset og terrassen. Fra tee kan man se noget af green, men næppe flaget der står gemt bag et stort træ. Vi fik at føle på den hårde måde, hvor svært det er at komme ind til green, hvis man ikke ligger i høje side af fairway lige før åen. Bestemt et af de mest udfordrende og smukkeste huller på banen.
Samlet set kan vi godt tilslutte os koret af tilfredse greenfeespillere. Det er bestemt værd at besøge Sydsjællands Golfklub Mogenstrup.

Forrige artikelTiger trådt over tæerne af security guard
Næste artikelSidste runde af Masters rykkes frem
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.