På Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde i marts blev det debatteret, om klubberne skulle give fleksmedlemmer samme rigtigheder som fuldtidsmedlemmer.

Først blev et forslag fra Silkeborg Ry Golfklub om at give alle medlemmer af 9-hullers baner et fuldt DGU-kort nedstemt, og siden blev et mindre vidtgående forslag fra Dansk Golf Unions bestyrelse betaget. Det betyder, at en række danske golfklubber fremover vil have nye muligheder for at tilbyde medlemskaber, der giver fuldt DGU-kort, også selvom spilleren ikke har adgang til alle klubbens golfhuller.

Der er tale om klubber med to 18-hullers baner. De vil fremover kunne udstede et medlemskab til den ene af de to baner, men med fuldt DGU-kort og de rettigheder, som følger deraf.

Det besluttede et klart flertal af de stemmeberettigede på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde, som blev afviklet den 17. marts på Comwell Korsør.

Det åbner nye muligheder for klubber som Skjoldenæsholm, Esbjerg, Himmerland, Silkeborg Ry, Holstebro og The Scandinavian, skriver DGU i en pressemeddelelse.

Forslaget kom fra Dansk Golf Unions bestyrelse, men var afstedkommet af et forslag af Mads Rugholm fra Silkeborg Ry Golfklub, som ønskede en endnu mere vidtgående ændring.

Han fremsatte et forslag, hvor alle med medlemskab til mindst ni ratede golfhuller skulle have adgang til et fuldt DGU-kort.

”Der er tale om urimelige vilkår i dag. Der er fleksmedlemmer, der betaler op til 9.000 kroner, men fuldtidsmedlemmer, der betaler ned til 1.400 kroner,” sagde direktør i Silkeborg Ry Golfklub, Mads Rugholm i sit indlæg.

-Hvad ville du opnå med dit forslag?

”Silkeborg Ry Golfklub råder over 27 huller og vi vil gerne kunne tilbyde vores medlemmer af 9-hulsbanen samme rettigheder som vores fuldtidsmedlemmer har. Det vil være med til at forøge vores rekruttering, men også være med til at fastholde medlemmer,” siger Mads Rugholm og fortsætter:

”Vi ville så få de samme muligheder, som golfklubber der er etableret som 9-huls klubber. I dag er det sådan, at nogle opretter to selvstændige klubber og bestyrelser for at netop at kunne tilbyde fuldt medlemskab på en 9-huls bane.”

 

Forsat begrænsninger i spillerettigheder

Et fuldt DGU-kort (uden F-anmærkningen, som fleksmedlemskab medfører) betyder blandt andet, at man kan deltage i DGU-turneringer, Regionsgolf og have fuld spilleret på alle danske baner.

”Jeg ser ingen grund til at have de begrænsninger. Det væsentligste er at kunne give alle medlemmer mulighed for at spille på alle andre baner og mulighed for at opnå en rabat, hvis der er sådanne aftaler mellem klubberne,” siger Mads Rugholm.

Bestyrelsen i Dansk Golf Union mente, at forslaget fra Silkeborg var for vidtgående, at værdien af fuldgyldige medlemskaber kunne blive udvandet, og at det kunne afstedkomme en forringelse af nogle klubbers økonomi.

Men det er forkert vurdering, mener Mads Rugholm.

”DGUs bestyrelse er bange for at øget konkurrence. De påstår, at det vil skade klubberne, hvilket jeg ikke er enig i.  Det gælder derimod om at udvide sortimentet med nye produkter, så vi kan tilbyde det folk efterspørger, og som passer til markedsvilkårene for den enkelte klub,” siger Mads Rugholm.

Hvis et særskilt 9-hullers medlemskab uden begrænsninger i spillerettigheder blev indført, ville golfklubberne også stå sig bedre i konkurrencen med andre sportsgrene, mener Mads Rugholm og peger på, at 9-hullers medlemskaber netop er attraktivt for unge, der har en travl hverdag med børn og arbejde.

Forrige artikelGBB Match i Skjoldenæsholm Golfklub
Næste artikelSe op – der kommer måske fly
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.