Søndag afgøres Made in Denmark – og om Thorbjørn Olesen får en plads på Ryder Cup-holdet. Der skal et mirakel til dansk sejr, og vi kan unde Lee Westwood at vinde efter hans gnistrende spil lørdag, men han lukkede konkurrenterne ind med dobbeltbogey på sidste hul.

 

775099766WL00106_Made_in_De Warren Little
Publikum følger spillet omkring green på eaglehullet 12 (foto: Getty).

 

Thorbjørn Olesen faldt som ventet langt tilbage i stillingen, efterhånden som solen over Silkeborg blandedes med birdieregnen, der var uundgåelig med oplæg og vindstille. Da røgen lettede, var han nr. 30 i -7, så der er otte slag frem til den 7. plads, der vil sikre ham pladsen på Thomas Bjørns Ryder Cup-hold.

Han skal nok sætte sin lid til at Matthew Fitzpatrick næppe vinder. Han ligger i -10 som nr. 13, seks slag efter den førende Lee Westwood, og mindst en af de 12 foran ham vil normalt klare at vinde. Meget gerne Westwood, der afslappet og smilende nød tilværelsen sammen med sin kæreste/ caddie og ville have ført med tre slag, hvis han ikke efter 17 superhuller havde slået i vandet på 18 og fik dobbeltbogey. Han fører nu i -16 kun et enkelt slag foran Thomas Detry, Jonathan Thomson og Steven Brown.

 

775099766WL00097_Made_in_De Warren Little
Lee Westwood med sin kæreste Helen Storey (Foto: Getty).

 

Lucas Bjerregaard gik i -4 og er som delt 8 i -11 bedst placerede dansker. Vi drømmer om en kæmperunde, men sejr er det urealistisk at tro på. De danske placeringer inden finalen: 8. Bjerregaard -11. 17. Nicolai Tinning -9. 23. Søren Kjeldsen -8. 30. Olesen -7. 36. Thomas Bjørn -6. 43. Frederik Dreier -5. 61. Joachim B. Hansen -3. 68. Niklas Nørgaard Møller -2.

Egentlig imponerende, at ingen af de otte danskere deler en placering.

Forrige artikelCool Scandinavian Thorbjørn sprinter
Næste artikelEuropean Tour belønner Made in Denmark med bedre termin
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.