Lufthavnen i Faro har næsten 9 mio. passagerer årligt, og det stort antal af dem er golfturister til Algarve og det sydvestlige Spanien

Indflyvningen til Faro glemmer man ikke. Atlanterhavet, den store naturpark, det kæmpemæssige fyrtårn, de sumpede og helt specielle kystområder vest for turistmagneterne på Alfarvekysten.

Portugal
Når man har fået sin lejebil eller kører med transferbus langs kysten, får man den ene fantastiske udsigt efter den anden over vandet, og på den anden side ligger lunde med kæmpemæssige appelsiner eller citroner, der viser præcis, hvor varmt og frugtbart alt er.
Kører man vestpå, har området omkring 30 forskellige golfbaner, mange af dem af højeste kvalitet omkring Lagos, Portimao, Albufeira og ikke mindst det mondæne Vilamoura.
Desuden er der et vældigt liv i byerne. Fin shopping, store torve med palmer og andet grønt, musikalske indslag og skønne badestrande. Fra havnene kan man sejle langs den klippefyldte kyst og måske grille fisk eller bade – men tag ikke fejl: Hvis man er ude i oceanet i stedet for ved en lavvandet sandstrand, er vandet iskoldt, så vælg omhyggeligt, hvor du vil svømme en tur, evt. i hotellets eller lejlighedskompleksets swimming pool.

Spanien
Kører man i stedet østpå, vinder man en time, når man kører over grænsen til Spanien (det skal man huske, når man skal tilbage til lufthavnen!), og så kommer man til andre skønne golfområder.
I Huelva-området finder man baner som de to på El Rompido, Dunas de Donana Golf umiddelbart ind mod den fantastiske nationalpark El Coto de Donana, Bellavista Golf, Islantilla, Isla Canela m.fl.
Flere af disse steder er blandt de mest besøgte af danske golfspillere om vinteren, fordi varmen er så sikker, og prisniveauet generelt er billigere end i Portugal, som et stort antal britiske turister foretrækker.

Man skal ikke undervurdere turismen på den spanske side af grænsefloden Guadiana, som ligger pittoresk under broen, der forbinder de to iberiske stater.
Faktisk er grænsebyen Ayamonte fuld af spændende butikker og restauranter. Det samme gælder provinshovedstaden Huelva, men mest spændende er den ovennævnte nationalpark, der er kæmpestor og meget forskellig alt efter, om man besøger den fra nord eller syd.
Fra nord er det specielt det rige fugleliv, man fokuserer på, mens man sydfra kan sætte over floden Guadalquivir og opleve et lige så rigt dyreliv.
For resten kan man det meste af året i Huelva få jordbær, der er lige så gode som sommerens danske, og man kan i tilgift få den lokale befolkning til at fortælle vilde historier om kampen om regionens vand – skal det bruges på golfbaner, jordbærmarker eller andre ædle formål.

Forrige artikelBACKTEE er ny tøjsponsor for Dansk Golf Union
Næste artikelSmørum er fyldt 25 år
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.