Lige uden for badebyen Hammamet ligger to gode baner med tre gange 18 huller. Desuden lokker badestrande med krystalklart vand.

Efter nogle urolige år med risiko for terror er Tunesien igen et sikkert sted at rejse til.
Hammamet ligger kun et stenkast fra det krystalklare Middelhav, og vi er også tæt på de 3 baner, som ligger i området: Yasmine med 18 huller og Citrus med 36 huller.
Yasmine er en kuperet parkbane. Hele 71 bunkers er i spil, to søer i overstørrelse, og dertil smalle fairways hele vejen igennem. Man skal vende sig til Bermuda-græsset, som er mere tykt i græsstråene end vi kender derhjemme.
Der er flere indbydende par3-huller, som samtidig kan være ganske irriterende; run aways omkring green kan nemlig sende boldene langt væk fra koppen.
Alle huller er omkranset af buske og træer: pinjer, nerier i overstørrelse, små palmetræer, høje majestætiske cypresser og flere andre. Man bliver aldrig helt væk på de slicede slag, men tag hellere en wood på par 4-hullerne, hvis du vil spille sikkert. Fairways er sine steder smalle, og der er flere blinde slag. Især de afsluttende huller har flere blinde slag og kan afgøre, hvem der skal betale øllet.

36 huller på Citrus
De to golfbaner samt en 9-hullers øvelsesbane, som danner Citrus, ligger præcis over for Yasmin Golf Club.
Citrus er bygget i 1992 og tegnet af den amerikanske golfarkitekt Ronald Fream. Han har slået noget gode streger samtidig med, at olivenlunde og den oprindelige skov er fint integreret. Landskabet er som på Yasmin kuperet, nogle steder med store højdeforskelle. Især på La Forêt, mens de 18. huller på Les Oliviers er ganske flad med let bølgende fairways på for9.

Den første bane blev anlagt i Tunis i 1920’erne, men der skulle gå mange år før Tunesien igen begyndte at bygge golfbaner. Det skete i forbindelse med turistboomet i begyndelsen af 70’erne og i dag har Tunesien otte golfbaner. Det er især tyskere, skandinaverne og franskmænd, der finder vej til banerne.
Højsæsonen for golf i Tunesien stækker sig fra november til juni. Det betyder ikke, at man kun kan spille i den periode, men varmen i sommermånederne indbyder ikke ligefrem til golf.

Hammamet
Hammamet er kendt for sine finkornede badestrande. I Medinaens snoede gader kan man opleve dagligdagen, og fæstningen fra 1400-tallet er bestemt et besøg værd. Man kan desuden besøge nabobyen Sousse, Tunesiens tredje største by med masser af restauranter og indkøbsmuligheder.

Transport
Med direkte fly er flyvetiden fra København ca. 3 timer og 30 minutter.

Forrige artikelSom skabt til Ryder Cup
Næste artikelCallaway Chrome Soft
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.