Klubberne og greenkeepere kan hjælpe dig med at komme hurtigere rundt

Vi snakker meget om at en runde golf tager for lang tid, og hvordan vi kan få turen på golfbanen til at tage mindre tid. Det er ikke svært at finde årsager til, hvorfor vi spillere bruger for lang tid på banen. Andetsteds i bladet kan du læse 12 gode råd til golfspillere der gerne vil hurtige hjem og ikke synes at en runde golf skal vare 5 timer.

Spilleren har nok det meste af skylden, men hvis hele klubben sætter sig for at hjælpes om at afvikle runderne hurtige, kan det godt lade sig gøre. Jeg har i de seneste år haft mange gode samtaler med klubledere og greenkeepere, og denne artikel belyser nogle af de ideer og forslag som jeg har taget med fra disse samtaler.

Klubberne og greenkeeperen kan nemlig også i stor grad bidrage til hurtigere spil. Klubben kan f.eks. sørge for at banen er godt skiltet. Tænk på det som om at alle er gæster, og placer skilte alle de steder hvor, der kan være tvivl om hvor man skal hen næste gang. Hvis man har par 3 huller der er lange og svære, så gør dem til ”kalde frem” huller, så spillerne på greenen lader næste gruppe slå ud inden der puttes. De berømte klokker kan være en god idé hvis de bliver brugt rigtig. Husk et skilt på teestedet der tydeligt minder spillerne om at der er klokke.

Klubben kan også beslutte at lave længere imellem starttiderne. Med 7-8 minutters intervaller skal der ikke gå meget galt, før der er en prop. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort at sætte intervallet op til 10 minutter, da der så bliver plads til færre spillere på banen, men det garanterer til gengæld for hurtigere runder.

Greenkeeperen kan også hjælpe. Han kan sørge for at roughen nær spillelinjen er klippet ned og nem at finde bolden i. Det samme gør sig gældende under træerne. Det er staf nok at være imellem træerne og skulle spille på tværs.

Der skal være tydelige afstandsmarkeringer i fairway, så de spillere uden kikkert eller GPS, ikke skal går rundt i flere minutter og lede efter et afstandsmærke. Det er i øvrigt ikke imod reglerne at oplyse en afstand for en medspiller, hvis man har en afstandsmåler. (En spiller som uopfordret modtager råd kan ikke straffes)

Det er blevet moderne med superhurtige greens og svære flagplaceringer hele ugen. Begge dele er en dårlig idé. Spillet er svært nok uden umulige flagplaceringer og greens som parketgulve. Når der ikke spilles elite turnering på banen kan green sagtens være lidt langsommere, og der har aldrig været noget galt med tommelfingerreglen om 6 nemme, 6 middel og 6 svære flagplaceringer.

De nye golfregler er målrettet imod hurtigere spil, men de er så nye at vi endnu ikke kan drage konklusioner og deres virkning. En ting er dog helt sikkert. Lad pinden stå. Det er næsten altid en fordel for spilleren og altid en fordel for afviklingen af runden.

Konklusionen er, at hvis vi hjælpes ad, så kan det lade sig gøre, at få alle runder spillet under 4 timer, gerne tre en halv. Golf skal nydes, og det er ikke min mening at ødelægge den afslappende oplevelse for nogen. Læs de mange gode råd i dette nummer af Golfbladet og brug dem du kan. Man kan sagtens få den samme oplevelse og nyde det på samme måde – Bare hurtigere. Den sparede tid kan du jo bruge på træningsbanen eller i baren.

Forrige artikelDansker viderefører irsk livsværk
Næste artikelRegelquiz: Bunkere!
Jan Olsen
Jan Olsen er en erfaren golfspiller. Som mangeårig elitespiller har Jan stor erfaring med alle dele af spillet. Da han spillede bedst, var handicappet 0, og hans bedste resultat en sølvmedalje ved DM. Han kan lejlighedsvis stadig score i 70'erne. Som uddannet fotograf vil Jan stå for mange af Golfbladets videoer, ikke mindst i samarbejde med Ronnie Lindeskov omkring instruktionsvideoer.