Den irske lovekspert Barry Rhodes var ved sin død i fast forbindelse med mere end 12.000 golfspillere over hele verden. De betjenes fremover af Brian Oswald
Barry Rhodes var verdenskendt som en avanceret golfregelnørd. Den irske lovekspert, der som statsautoriseret revisor vidste alt om detaljernes vigtighed, havde mere end 12.000 medlemmer i sit netværk, der rakte fra Australien til USA.

Det havde spillere, der gratis fik svar på et hvilket som helst lovspørgsmål – som regel samme dag, som det var sendt, og der kom jævnt hen 5-10 stykker dagligt. Spillere, som nød hans blogs, startet i 2008 og stadig tilgængelige på nettet; samt bøger, ofte med overordentlig grundige, nærmest nørdede, regelgennemgange – som i den bog, der er blevet en klassiker: ‘999 Updated Questions on the Rules of Golf 2012-2015’.
Rhodes var den første, der nogensinde fik 100% rigtige i den britiske PGAs avancerede loveksamen, og han fik højeste klassificering hos R&A.

Møde med Brian Oswald
I 2018 kom Brian Rhodes i forbindelse med GOLFBLADETS lovskribent Brian Oswald. Da de var kommet i skriftlig forbindelse, svingede de så godt sammen, at Oswald, som var flyttet til New York i et år, fandt tid til at flyve til Dublin og mødes med Rhodes i mange timer.
De var fortsat i fin overensstemmelse, og da den fortsatte i kommunikation mellem New York og Dublin, lå det i luften, at Oswald skulle overtage hans arbejde.
Hvad der havde gjort Rhodes ekstra interesseret i at finde en afløser, viste sig, da han i august blev indlagt på hospitalet med en sygdom, der 21. september kostede ham livet.
At Rhodes havde ment det alvorligt, viste sig, da hans enke overleverede alt hans materiale og opfordrede ham til at fortsætte aktiviteten.

Nye perspektiver
Oswalds ophold i New York skyldtes såvel hans begejstring for ’the Big Apple’ som ønsket om at gøre Oswald Academy endnu stærkere i den engelsktalende verden. Han ville have nye forbindelser og styrke sin beherskelse af sproget.
Begge dele er lykkedes, og nu udsender han sin ’Lomme-ABC om Golfreglerne’ på engelsk og har de første 200 internationale bestillinger endnu, før den er publiceret. Siden vil følge ’Førstehjælp til Golfreglerne’ og flere andre lovværker, bl.a. den ultimative bog om hulspil.
Alle bliver tilbudt medlemskab af Oswald Academy, hvorefter de vil modtage nyhedsbreve og en kvartårlig regelavis; de kan få svar på alle deres regelspørgsmål (Oswald har siden Rhodes’ død besvaret de spørgsmål, der er indløbet og stadig gør det fra personer, der ikke har hørt om hans død); de vil få rabatter på bøger og kurser.

Regelseminar i 2020
Rabatten på kurser kan være væsentlig, for Oswald planlægger at arrangere et otte dages internationalt regelseminar på Himmerland Golf & Spa i april 2020. Det skal være en parallel til tilsvarende kurser, men vil supplere med tre golfrunder – det er trods alt det, det hele drejer sig om, og alle deltagere vil elske spillet – og diverse sociale aktiviteter som bowling og minigolf. Prisen bliver formentlig over 3000 $, men synes ikke at blive noget problem for det publikum, som kurset henvender sig til.

Videoer og WRX
Mange var vantro, da Brian Oswald for snart en del år siden annoncerede sin hensigt om at leve af at være god til sin passion, golf og golfregler; men hans akademis små videoer om golfreglerne er set af 550.000 siden 2011, og fra 1. marts kommer de også i en engelsk udgave.

Oswald skriver fast om reglerne her i GOLFBLADET, men publikum er unægtelig noget større på internetsiden Golf WRX, hvor han nu skriver om regelstoffet. Golf WRX har mere end 2 mio. læsere på månedsbasis!

Forrige artikelMølleåens bane har mere sand end vand
Næste artikelHurtigere Golf
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.