Dansk golf har sportslig succes, men uendeligt svært ved at få succesen bragt ud i landsdækkende medier på kontinuerlig basis. Hvad skal der til, spørger Onsdagssneglen.

Dagen efter at Danmark havde vundet VM for amatør landshold, det såkaldte Eisenhower Trophy, mødte jeg en bekendt på træningsbanen i Helsingør.
Han kunne ikke forstå hvorfor DGU ’kun satser på at markedsføre sig overfor ældre med sygdomme’, som han sagde. Når nu vi havde sådan nogle dygtige unge mennesker som John Axelsen, brødrene Højgaard, Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard og Nanna Koerstz Madsen, de to sidstnævnte, der begge i samme weekend var et par putts i hulkanten fra at skrive et helt unikt stykke dansk golfhistorie. Tænk, hvis lille Danmark havde vundet VM, og en European Tour for både mænd og kvinder i en og samme weekend. Det havde da været helt vanvittigt!
Min ven på rangen har selvfølgelig ret i, at DGU i disse seks strålende unge mennesker har en gylden mulighed for at sælge golfsporten overfor de unge, men omvendt kan man vel ikke klandre DGU for at bruge krudtet der hvor det har mest effekt, og det må vi nok indrømme er i den lidt mere modne del af befolkningen.
Uanset hvor jeg kommer i landet og besøger klubber og taler med klubfolk, så er det den samme historie jeg hører. Medlemmerne er 60+ og det er vanskeligt at få fat i både helt unge, og dem mellem 30-50 år.

Lokale initiativer
At det er vanskeligt er derimod ikke det samme som, at det nødvendigvis er umuligt. I Odense har man et overordentligt godt tilbud til studerende, og det tiltrækker selvfølgelig de unge mennesker fra hele landet, der kommer til Fyns hovedstad for at studere. I Varde arbejder man på et koncept, der er særligt målrettet kvinder og i Ledreborg forsøger man at udnytte den mulighed skolereformen giver for at man kan invitere skoleklasser på en heldagsudflugt og prøve det der golf.

De store landsdækkende mediers interesse for golfsporten er stadig til at overse. Når jeg på det seneste har været en del på engelske avisers websites, har jeg opdaget, at der under ’sport’ altid er en underkategori, der hedder ’golf’. Noget tilsvarende har kun Politiken af de største danske aviser. Retfærdigvis skal det nævnes, at Ritzau servicerer både store, mellemstore og små lokale aviser med golfnyheder af forskellig karakter, og at de seneste ugers store golfpræstationer ikke er blevet fuldkommen forbigået. Men et egentligt fokus på golf, på linje med sportsgrene som tennis og Formel 1, hvor Danmark også har store internationale stjerner, skal man kigge langt efter i de landsdækkende medier.

Skal DGU bruge verdensmestrene, Ryder Cup-spilleren og de andre tour-stjerner til at få flere til at spille golf, så kræver det jo, at folk udenfor golfsporten rent faktisk kender dem, læser om dem og identificerer sig med dem.
Det er jo aldeles paradoksalt, at golfsporten formentlig aldrig har fået mere og bredere medieomtale, end da Monica C. Vestergaard i sin tid deltog i ”Vild med dans”.
Hvordan udnytter DGU og alle vi andre, der vil golfsporten det bedste, så de seneste ugers succes? Tro mig, de tænker så det knager ude i Idrættens Hus, men det er en vanskelig proces.

Ni ud af ti golfturneringer er faktisk ganske kedsommelige som tv-sport – Ryder Cup og et par af major-turneringerne er markante undtagelser – her ligger ét af problemerne. Ni ud af ti golfstjerner er enormt kedelige under turneringer og når de interviewes i medierne, det er et andet problem.
Men diverse videoer på de sociale medier afslører jo en helt anderledes og munter side af spillerne, som de små film Made in Denmark lavede op til turneringen, eller da Stenson, McIlroy, Poulter og Fleetwood tog gas på Thomas Bjørn et par uger inden Ryder Cup. Er det her, vi finder nøglen til at få unge og yngre mennesker til at synes, at golf er en cool sport?
Det tror jeg. Prøv at tjekke Eddie Pepperells og Carly Booths Twitter-profiler, de er ret cool.

DGU har den tidligere tourspiller Andreas Hartø ansat til at lave SoMe materiale. Han ved om nogen, hvordan man gør golf underholdende og uadvendt. Det kunne være sjovt, hvis han fik frie tøjler til at lave noget, der virkeligt kunne rykke på de sociale medier. Meget gerne noget med vores verdensmestre, Ryder Cup-spiller og unge tourstjerner….

Forrige artikelEl prat ligger i Barcelonas baghave
Næste artikelDen nye Porsche Cayenne
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.