Jeg er ikke et sekund i tvivl om at de bedste spillere jeg har undervist også har haft de bedste øjne og endda også bedste indre billede at se golf på. Dette vil jeg gerne lære dig, da det primært handler om attitude og kalibrering, som en leder med god planlægning af det næste slag og ikke mindst en tro på, at slaget kan lykkes for dig.

 

Vi ser alle sammen forskelligt, vi ser ikke farver ens og vi ser ikke med samme baggrund eller med samme vinkel på f.eks. et golfhul. Jeg har mange gange stået på et teested med en professionel og det er der flere ting, de fleste af os kan lære noget af.

Ofte er informationen om det enkelte slag, som altid er det næste slag utroligt detaljeret og altid med fokus på det positive. Kan man blive bedre uden at slå bolde, JA HELT KLART!

Din bedste golf venter på dig igennem bedre beslutninger, når du har valgt at tænke ”opnå” i stedet for at ”undgå” og når dine øjne er blevet kalibreret til at se rigtigt, kommer den gode planlægning helt automatisk til dig.

 

Et eksempel:

Spiller A ser at flaget står tæt på en bunker på et par 3 hul og planen er at ”undgå” at slå i bunkeren.

Spiller B ser at der er flere meter at lande bolden på ved flaget på greenen, på dette fantastiske par 3 hul, så denne spiller vil forsøge at ”opnå” at få bolden på green og tæt på hullet.

Hvem tror du lykkedes flest gange?

Set over 18 huller vil der være kæmpe forskel på spiller A og B ́s succesrate og ikke mindst energiforbruget på de to spillere.

Spiller B vil sjældent lykkedes og alene dette vil dræne energi, samt indstillingen vil være umotiverede og måske ende i en ond spiral og så bliver det sjældent en god golf oplevelse.

Spiller A har altid en god dag på banen og har meget nemmere ved at tilpasse sig alle de udfordringer en golfbane typisk har at byder på.

 

Det er et enkelt eksempel på to meget forskellige måder, at spille golf på og jeg er sikker på at du har prøvet begge dele og erfaret at din bedste golf kommer igennem frihed i svinget og troen på at du kan ”opnå” det ønskede slag. At blive bedre til dette er min 2018 plan og jeg håber at du vil være med på “rejsen” til også at gøre din golf bedre og ikke mindst sjovere.

 

Så lad os starte med at få dine øjne kalibreret for det kan jeg hjælpe dig med, du skal selv vælge om du vil være spiller A eller B i planlægningen af dit næste slag ,-) vil du ”undgå” eller ”opnå” ?

Den legendariske Bobby Jones var ikke i tvivl om at spillet i hovedet havde stor effekt på spillet på banen og det kan ikke siges bedre end hans kendte citat –

“Competitive golf is played mainly on a five-and-a-half-inch course… the space between your ears”

– Bobby Jones

 

Kalibrerings øvelse (se foto øverst):

Placer 3 bolde på en lige linje, adresser den midterste bold med din putter.

Bøj dig forover så din venstre hånd lige præcis kan nå toppen af knæskallen med fingerspidsen (dette giver dig en god balance) lad højre underarm gå lige ned igennem putterskaftet (dette forhold er vigtigt ved fulde golfslag også).

Det syn du får herfra er ikke nødvendigvis tre bolde på stribe, der er mange ting der spiller ind her, men det er vigtigt for din golf og for at blive god til at sigte.

Så juster afstanden til bolden med dine fødder indtil dine øjne ser tre bolde på stribe (måske skal du tættere på end hvor du plejer af stå).

Start forfra med øvelsen igen og igen indtil at du kun kan se en lige linje mellem de tre bolde og huldet. En meget simpel øvelse, men jeg lover dig at det er meget nemmere at spille god golf, hvis man også er god til at sigte.

Forrige artikelLave forventninger giver bedre score
Næste artikelHele golfverdenen ser på søndag aften