Politiets Idrætsforening afholder rigtig mange arrangementer i årets løb. Golfafdelingen under PI-København, hvori GOLFBLADETS skribent er medlem, startede sæsonen op med Vintermesterskaberne i simulatorgolf, som blev afholdt over 2 gange – første gang den 25. januar 2018 og anden gang den 2. marts 2018, hvor en mester blev fundet.

Kreaturerne slippes løs

Når man står i Grøndalscenteret og der er budt velkommen til deltagerne af Jesper Bangsgaard, kan man meget let drage paraleller til den virkelige verden lige uden for hallen. Hvordan det? Jo, det har været en trist og grå vinter. Golfbanen og det gode vejr er savnet af os mere civile, men også af 30 politifolk og gæster, der er mødt op for at konkurrere, men samtidig have nogle hyggelige timer i hinandens selskab.

Snart går det løs med Vintermesterskaberne og det fik en af deltagerne, Peter Mølholm Hejlesen til at dele sine tanker om den kommende tid, hvor de danske kreaturer slippes løs på markerne, efter en lang og kold periode i de mørke stalde. Det minder umådeligt meget om de tilstedeværende politifolk, der tripper i deres båse for at komme i gang med dagens spil – fra deres båse.

Storbonden Bangsgaard byder velkommen

Peter Mølholm Hejlesen fortæller, at da storbonden Bangsgaard inspicerede staldene, fornemmede han en uro blandt kreaturerne. Nu er det vist på tide, tænkte han. Storbonden var klar over, at dyrene på denne tid af året søgte adspredelse fra den daglige trummerum i de snævre båse. Det var tydeligt, at de fornemmede forårets komme, hvor de lange snoede fairways med de fine saftige græstæpper atter skulle betrædes.

 

Storbonden kaldte således til orden og inviterede de forventningsfulde til match – spil over to dage på nogle af de fineste fairways, lovede han. Elektronisk kunstgræs og flotte præmier fik lokket ca. 30 medlemmer og gæster til at møde op på den gamle dyreskueplads på Bellahøj. Der blev hilst høfligt på hinanden og snakken faldt hurtigt på de store forventninger, der var til den kommende græsningssæson. Det nye udstyr og seletøj blev stolt vist frem med en tro på, at det i sig selv nok skulle forbedre placeringen på staldens rangliste.

Således striglet og klar blev de fremmødte inddelt i hold og tildelt en bås, hvor den elektroniske græsbane blev indstillet til lette forhold, hvilket vil sige ingen vind, lav græshøjde og moderat hastighed på greens. Deltagerne inden for en kropslængde fra vandtruget, måtte samle op. Ideelle forhold til græsning.

Endelig blev deltagerne sluppet løs og spillet gik i gang, og efter fire timer på kunstgræsset var en vinder fundet. Ikke uventet var det den garvede ”tyr” Mickey, der løb med rosetten i klassen for de mere prøvede græsspringere.

Hjemme i stalden igen begyndte tankerne allerede at kredse sig om det næste møde på det elektroniske kunstgræs ude på Bellahøjs enge. Nu skulle det endelige slag stå, og en samlet vinder findes. Storbonden havde fra sit domicil under varmere himmelstrøg besluttet, at nu skulle deltagerne testes for alvor. Tyrene skulle skilles fra kvierne. De topdressede fairways var smalle og omgivet af søer og vandhuller. Greens var bløde og hurtigere end hurtig. Vejrguderne viste sig fra den værste side med vindstød op til 20 m/sek., der svarer til hård kuling, hvor kviste og grene brækkes af, og det er besværligt at gå mod vinden. Scenen var sat.

Det var tydeligt for enhver, at kreaturerne for alvor blev udfordret. Der blev sparket voldsomt i båsene, og udstyret og seletøjet blev presset til det yderste. Hvem kunne stå distancen, da de sidste 9 huller skulle spilles?  Det viste sig hurtigt, at vinderen skulle findes blandt spillerne i bås nr. 1, hvor favoritten og hjemmebanespilleren, Kurt Gullits blev jagtet af den lidt yngre udfordrer Peter, der er kendt fra jorderne omkring Mølleåen. Med en samlet score på 65 (35 + 30) point lykkedes det Kurt Gullits at græsse sejren hjem. Han blev rigt præmieret af den højtærede formand for kreaturforeningen i København.

Det siges, at trofæet pryder stalden hjemme hos Kurt Gullits.

Forrige artikelSe op – der kommer måske fly
Næste artikelPrøvemedlemsskaber med fokus på det sociale skaber medlemsboom
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.