Efter en aften og nat i det pulserende Lissabon er det en god idé at ryste tømmermændene af sig med en runde golf på den charmerende Lisbon Sports Club i udkanten af byen.

Stig Sommerfeldt Kaspersen, chef i Danmark for Turismo de Portugal – Portugals nationale Turistbureau, har lejlighed i Lissabon og kender byen som sin egen bukselomme.
Hvordan vil du helst tilbringe en aften med din kone i Lissabon?
”Jeg vil begynde sent på eftermiddagen og tage den gamle sporvogn Elevador da Glória, som kører ad stejle gader op til Portvinsinstituttet Solar de Vinho do Porto, hvor vi drikker et par glas portvin. Det ligger lige midt i Bairro Alto i det smukke, gamle palæ Casa Ludovice, hvor Glória har endestation. Derefter vil vi spise middag på en god fado-restaurant. Enten den eksklusive Senhor Vinho eller familierestauranten Adega do Ribatejo. Senhor Vinho er den ultimative kvalitetsoplevelse, hvor ambitionerne for både maden og musikken er høje. Adega do Ribatejo er lige modsat. Maden er mere enkelt og det er familien selv, der både tilbereder maden og synger og spiller. Meget familiært og ægte,” fortæller Stig Sommerfeldt Kaspersen.
Fado er en form for portugisisk folkesang, som traditionelt er ledsaget af portugisisk guitar og en klassisk guitar. Fadoen er ofte sentimental, selvom der også findes muntre fadosange.
”Uanset hvad, så udtrykker fadoen portugisernes folkesjæl meget præcist. Nogle elsker sangen og musikken for hvad den er, andre er mere forbeholdne, men oplevelsen bør man som besøgende ikke snyde sig selv for,” fortæller Stig Sommerfeldt Kaspersen.
”Jeg vil helt sikkert slutte af på baren Pavilhão Chinês. Her er fem forskellige stuer, dekoreret med de mest fantastiske samlinger af tinsoldater, modeller af brandbiler, dukker og alt muligt andet. Helt fantastisk oplevelse, og der er gang i den!”

Lissabon er god at opleve til fods, og ud over den heftige trafik behøver man ikke at være bange for at færdes i Portugals hovedstad. Der er lidt kriminalitet og Lissabon blev i 2007 udnævnt til at være Europas sikreste hovedstad.
”Jeg har set det meste i Lissabon, men for mig personligt er den største attraktion i byen selve stemningen, bygningerne, torvene, de store avenidaer, de små hemmelige steder og lokale barer og restauranter, hvor du virkelig får value for money.”

Vandretur fra trafikknudepunktet Marquês de Pombal og ned af Avenida Liberdade, hvor alle de store mærkevarer har deres flagskibsbutikker. Tag en kop kaffe på Rossio-torvet og fortsæt derefter til Praça do Comércio ved floden. Gå tilbage mod kvarteret Chiado – drik en vand på Café a Brasileira – og fortsæt gennem bydelen Bairro Alto til udsigtspunktet Miradouro de Santa Catarina. Spis en frokost på Museu da Famácia. Slå mave i restaurantens have og brug eftermiddagen på shopping i bydelen “Baixa”. Spis middag på Chapitó, en gammel klovneskole med fantastisk beliggenhed (husk at bestille bord)

Golf i udkanten af Lissabon
Lisbon Sports Club´s bane er charmerende og smuk med tætte bevoksninger på de stejle klipper, der omkranser banen midt i et beskyttet naturområde. Men de 18. huller er bestemt også udfordrende. Fairways nyder godt af varme og sol og ligeså greens, hvis overflade er blød og tæt som velour. Ud over banens meget flotte stand er omgivelserne med til at løfte golfoplevelsen. Naboer findes ikke, og stilheden er vores følgesvend hele vejen rundt.
Hul 5 er banens mest spektakulære hul. Vi skal op ad en masse trappetrin, formet i den hårde undergrund, for at komme til tee-stedet. Udslaget til en fairway langt under os er fænomenalt.

Banen er enkelte steder rigt kuperet, men det kan bestemt anbefales at gå rundt. Man får rigtig god value for money. Greenfee 62 Euro.

Forrige artikelOprykkere til elitedivisionen
Næste artikelOplev Bristol og spil Celtic Manor
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.