Så er det igen tid til en lille regelquiz!

Denne gang skal vi igen kigge lidt frem mod de kommende 2019-regler. Der kommer nemlig nye regler (også) om bunkere…! Så nedenstående vedrører 2019-reglerne.

A. (Let) Din bold ligger i en bunker. Må du gerne grunde bolden i bunkeren, inden du slår?
1. Nej! X. Ja, altid! 2. Ja, medmindre det er lige foran eller bagved bolden

B. (Medium). Din bold ligger i en bunker. Du er træt, så du støtter/læner dig lige op ad jernet i bunkeren (som altså groundes i sandet) et par meter fra bolden. Er det OK?
1. Ja! X. Nej, det koster ét straffeslag i både hulspil og slagspil 2. Nej, det koster to straffeslag i slagspil og tabt hul i hulspil

C. (Medium) Din bold ligger i en bunker. Du foretager er prøvesving i bunkeren inden slaget. Er det OK?
1. Ja, så længe du ikke rammer sandet X. Nej, det koster ét straffeslag i både hulspil og slagspil (uanset om du rammer sandet eller ej) 2. Nej, det koster to straffeslag i slagspil og tabt hul i hulspil (uanset om du rammer sandet eller ej)

D. (Svær) Din bold ligger i et skidt leje i en bunker. Du vil gerne dømme den uspillelig og droppe ud af bunkeren – på den “lige linje” uden for bunkeren. Må du det?
1. Nej for søren!! X. Ja med to straffeslag 2. Ja med ét straffeslag

De korrekte svar er som følger:

A: 2 (Ja, medmindre det er lige foran eller bagved bolden). Du må således gerne grunde andre steder i bunkeren – det må du ikke i dag!

B: 1 (Ja!). Det må du ikke i dag, så denne regel bliver altså ændret!

C: 1 (Ja, så længe du ikke rammer sandet). Disse regler er de samme i dag. Du må således gerne foretage prøvesving i en bunker, men det kan varmt anbefales, at du lader være (så ikke du kommer til at ramme sandet i bunkeren).

D: X (Ja med to straffeslag). Dette er en ny mulighed i 2019! Du må altså med to straffeslag droppe ud af bunkeren på forlængelsen væk fra hullet af den lige linje mellem hullet, og der hvor bolden lå i bunkeren! Du skal finde et punkt på linjen og så droppe (fra knæhøjde!) inden for én køllelængde deraf (ikke nærmere hullet).

PS: Hvis du vil lære de kommende 2019-regler på en nem (og gratis) måde, så meld dig til “Oswald’s 2019-Regelskole” på www.golfrules.com under “Regelskole” og “2019-REGELSKOLEN”.

Forrige artikelBlåvandshuk – unik natur og store visioner
Næste artikelMont Blanc tager al opmærksomhed