Sydfransk sommerlandsstemning bringer én helt ned i gear.

Der er stress og jag nok i moderne menneskers hverdag. Der er altid noget man skal nå, noget, der lige skal ordnes. Der skal tjekkes mails og Facebook skal opdateres. Var det ikke en idé at koble helt af?
Da GOLFBLADET tidligt på sommeren besøgte Golf Moliets i den sydfranske område Les Landes, oplevede vi noget af denne stærkt efterspurgte ro og fred.
Jeg slukkede simpelthen mobiltelefonen, da jeg var ankommet til golfklubben, og satte mig til at nyde en rolig frokost på terrassen inden jeg skulle spille. Andre omkring mig, lod til at gøre det samme. Det var nærmest underligt, anderledes og dejligt.
De kommende timer gjaldt det bare om at nyde stilheden, roen og freden på den kombinerede skov- og seasidebane, som Robert Trent Jones den ældre anlagde i slutningen af 1980’erne i et aldeles vidunderligt sydfransk sommerparadis.

Ude i sommerlandet

Fra den nord-sydgående motorvej E5 mellem Bordeaux og San Sebastian i Spanien, og ud til kysten kører man i små 30 minutter. Landskabet er en blanding af marker, skov og små landsbyer, og jo tættere man kommer på kysten desto tydeligere bliver det at man er på vej ud i et ferieområde. Her er små butikker med badetøj og strandlegetøj, cykel- og knallert udlejning og surf butikker for dem, der tør boltre sig på den slags i bølgerne. Man passerer ferieboliger, campingpladser og små, relativt ydmyge hoteller. Området minder meget om hvad man oplever, på vejen ud til ferieområder som Blokhus, Marielyst eller Henne. Lidt længere sydpå, finder man nogle lidt mere mondæne ferieområder, men her kan alle være med.

Golf Moliets har udover sin velkendte 18 hullers bane, også en ni hullers intermediate bane, som er tilgængelig for alle. Restauranten i klubhuset er hyggelig, men maden er ikke den store gastronomi, som man ellers sagtens kan opleve det i franske golfklubber. Alting omkring Golf Moliets og det omkringliggende sommerland er ganske jordnært og aldeles usnobbet. Greenfee på den store bane er da også på relativt beskedne €79 i højsæsonen, lige omkring 600 kr. Taget i betragtning, at der er tale om en bane, der rangerer på Golf Digest’ top100 over de bedste baner udenfor USA, er det bestemt ikke dyrt. Og tilbringer man en uges tid i området, kan man med fordel købe et ugekort til Moliets alene for €350 eller et XLandes Golfpass, med fra to til fem runder på områdets forskellige baner for €134-335, hvori Golf Moliets indgår.

Mesterskabsbane for alle
Selvom der flere steder på anlægget er bebyggelser, så føler man sig i store træk dejligt ’alene i verden’ ude på banen. Hullerne er skåret gennem skoven, uden at banen som sådan virker skræmmende smal. Der er seks sæt tees, og kun ’Noir’ har en længde, der med sine 6.300 meter, kræver mere end man som gennemsnitsgolfer føler sig tryg ved. Det skal dog lige siges, at adskillige af banens greens ligger højere end fairway, så en del huller spiller længere end deres aktuelle længde.
Hullerne 13.-16. skiller sig markant ud fra resten, i det de ligger helt ude i klitterne, som regulære seasidehuller. Her er vinden den væsentligste udfordring, og selvom par5 hullet 15. på papiret er kort, så spilles det oftest ind i en ret kraftig vind, der gør det noget vanskeligere.
Når man færdiggør for9 med et kort, kønt par4, spiller man samtidig ind i en lille, hyggelig ’landsby’ af små ferieboliger, der kan lejes. Hyggelige ser de ud udefra, og de skulle angiveligt være ganske eftertragtede. De lejes ikke ud af golfklubben, men af et selskab, der hedder Pierre & Vacances, som man kan finde online.

Man kan sagtens få en uge til at gå på Golf Moliets – der i øvrigt også har et strålende tennisanlæg – men har man lyst til at køre ud og spille andre baner i nærheden, så kan man med XLandes golfpasset spille på Hossegor, Seignosse, Mont de Marsan og ni hullers banen Soustons/Pinsolle.
Området egner sig bedst til rendyrket afslapningsferie; golf, en spadseretur i skoven, en svømmetur i havet fra de endeløse strande, og den slags er jo bestemt ikke at foragte.

Fakta
Man kan flyve til enten Biarritz (syd) eller Bordeaux (nord) og køre til Moliets-et-Maa på hhv. ca. en eller to timer.
Golf Moliets har tre ni hullers sløjfer: Forét og Océan udgår mesterskabsbanen (greenfee fra €59-79), mens Arial er pay & play banen (greenfee fra €29-39).

Forrige artikelHr. Thomsen fylder 60 år!
Næste artikelGolfperler i irske Kerry
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.