Manden, med den bedste pris, GOLFBLADET’s annoncechef Christian Thomsen, fylder 60 år.

Christian Thomsen er altid mand for at finde en god pris til dig.
Og med en ’god pris’ mener han en pris, som både kunden og han selv kan være tjent med. Det har været hans motto og målsætning i de næsten 30 år, han har solgt annoncer til de danske golfblade.

24. september runder GOLFBLADET’s annoncechef Christian Thomsen et skarpt hjørne; han fylder 60 år!
Det er bestemt ikke noget, han bryder sig om, men alternativet er trods alt værre. I modsætning til for 10 år siden, hvor venner, familie og forretningsforbindelser blev inviteret til 50 års fest i Smørum Golfcenter – ganske vist med et halvt års forsinkelse – så har Thomsen, som vi bare kalder ham, denne gang valgt at fejre sin runde dag i stilhed med sin nærmeste familie, blandt dem datteren Trine på 34 og sønnen Simon på 21.

Golfen blev hans skæbne
Selv om Christian Thomsen har solgt annoncer til golfblade siden 1990, så har han aldrig selv spillet golf. Thomsen vil hellere forhandle en årsaftale hjem med sine kunder – eller bare sælge en ’god højreside fremme i bladet’, et andet af Thomsens yndede udtryk, og i øvrigt noget, der nogle gange godt kunne give den ’knapt så gamle’ redaktør begyndende grå hår, den gang i 90’erne hvor Thomsen og jeg lavede først GOLF sammen og siden lavede GOLFmagasinet sammen i syv år.
Christian Thomsen blev ansat af bogtrykker Poul Erik Olesen i Viborg til at sælge annoncerne, da Olesen Offset overtog udgivelsen af GOLF i samarbejde med DGU. Det lykkedes dem at skabe god økonomi i hvad der ellers var en notorisk underskudsforretning, og derfor var de også bitre, da DGU i 1996 uden at forhandle med dem, valgte en ny samarbejdspartner fra den efterfølgende sæson. Poul Erik Olesen mente, at der var basis for et konkurrerende golfmagasin og han vidste, at han i Christian Thomsen havde den bedste annoncesælger til at skaffe pengene i hus. Det var kun på grund af Thomsens helt særlige salgstalent, at GOLFmagasinet løb nogenlunde rundt de første år, for ingen turde lave årsaftaler af frygt for at bladet gik ind, så Thomsen måtte arbejde dag og nat for at sælge 30-40 sider annoncer hver måned, og så starte forfra igen. Da GOLFmagasinet blev solgt til et datterselskab i Aller-koncernen vendte lykken.
Med Danmarks største bladudgiver i ryggen, troede annoncørerne nu på projektet, og så gik det ellers stærkt. Nogle måneder solgte Thomsen egenhændigt og uden så meget som en sekretær, næsten 80 helsider. Og det var svært for redaktøren at følge med, for der måtte maksimalt være 50 procent annoncer i bladet. Meget godt kan man sige om Thomsen, men noget udpræget ordensmenneske er han ikke, så det var ofte først når dummyen skulle laves, at Thomsen opdagede, at han havde solgt 80 sider og ikke de 70, han troede…. Så skulle redaktøren her, i løbet af natten, skrive eller fremskaffe ti ekstra sider redaktionelt stof. Den næste lille udfordring var, at Thomsen havde lovet alle sine annoncører ’en god højreside fremme i bladet’. Det løfte var unægtelig noget af en prøvelse at opfylde, men sjovt nok klarede Thomsen altid skærene, og annoncørerne kom med igen måneden efter – på samme betingelser.

Til at stole på
Da GOLFmagasinet igen blev solgt videre, sagde Thomsen farvel og slog sig sammen med John Kristensen, der havde været direktør i Aller International, i et lille udgiverselskab, Mag Media. Her udgiver John Kristensen GOLFBLADET sideløbende med Tennisavisen og Skiavisen, alle med Christian Thomsen som ihærdig salgschef. Det er blevet til 110 udgivelser af GOLFBLADET, og når vi kan kalde os ’Danmarks største golfavis’, så er det allerhøjeste grad Thomsens fortjeneste. Det er hans evner som annoncesælger, der gør, at vi næsten hver måned kan udgive mere end 100 sider med Danmarks bedste indhold om golf.
Thomsens kunder er loyale og trofaste, ja, mange af dem er blevet hans venner gennem årene, fordi de ved, at de kan stole på Christian Thomsen, der trods sin ydre fremtoning og til tider bryske og ligefremme facon, er noget så sjældent som en ærlig sælger.
I disse år møder han nye udfordringer, for Thomsen kan bedst lide at ting er som de altid har været, men magasinmarkedet er i udvikling i retning fra trykte medier over mod digitale- og online løsninger, og den udvikling er Christian Thomsen parat til at møde over det næste årti. Tillykke!

Forrige artikelSrixon Tour Bolde
Næste artikelRejsetip: Slap af i Sydfrankrig
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.