Det pompøse og romantiske Golf & Hotel Schloss Ranzow på Rügen byder på herskabelig indkvartering og en spektakulær runde golf med udsigt til det baltiske hav.

Vejene bliver mindre og mindre, mens udsigten skifter imellem marker, skov og hav. Vi er kommet op på den nordøstlige spids af Rügen, og netop uden for den lille landsby Lohme knejser tårnet på Hotel Schloss Ranzow, mens golfbanen breder sine 18. fairways omkring hotellet.
En lang bred trappe fører fra terrassen direkte ind i receptionen, der både sørger for uddeling af scorekort samt nøgler til hotellet og de 14 nye lejligheder. Det tager ikke lang tid at smide sit Gepäck, hanke op i golfbagen og styre mod 1. tee.
Golfbanen på Golf & Hotel Schloss Ranzow åbnede i 2015.

Udsigt til det baltiske hav
Hul 1 slår tonen an. Vi står meget højt i terrænet og ser mod pind 349 meter væk, og bag ved skimtes bølgen blå i det baltiske hav. Fairway falder brat og gemmer landingsområdet, og på siderne af den brede fairway viser sig en tynd rough. Græsset har en ekstra varmt grøn farve, mens roughen har farve som modnet korn.
Golfbanen er spektakulær, åben og ganske kuperet. Spillet giver en god portion selvtillid, for her er nemlig masser af plads til at slå skæve slag, og de bliver fundet igen; det gælder selvfølgelig ikke de bolde der møder vandet i de 4 søer, som er strategisk placeret.
Banen måler 5.397 m fra Gul Tee (4.584 m fra Rød Tee), så det er jo en forholdsvis kort bane. Udfordringer kommer derimod fra de skrå lejer, strategisk placerede bunkers og ikke mindst vinden, der dog denne sommereftermiddag ikke kan få flagdugen til at røre meget på sig. De store greens er meget passende i farten på rullet.
Hul 10, et par4-hul på 463 meter med havet i baggrunden er værd at fremhæve. Fra tee falder fairway hele vejen mod green, der er beskyttet af sø i venstre side.

Kridtklinter, badebyer og nazi-ferieanlæg

Rügen er Tysklands største ø, ca. halvanden gang så stor som Bornholm. Øen bliver kaldt Berlins badekar, og det skyldes naturligvis storbyens borgere, som i mere end 100 år har valfartet hertil for at smide sig i havets bølger i badebyerne Binz, Sellin og Göhren. Med sine smukke strandvillaer i jugendstil er Binz øens mest besøgte badeby. Og, få kilometer nord for Binz langs én af Rügens bedste strande ligger nazisternes 4,5 km lange ferieresort.
Det er bestemt også værd at besøge de berømte kridtklinter i Jasmund National Park – på UNESCOs liste over naturarv, og som blot ligger 30 minutters gang fra Hotel Schloss Ranzow.

Golf & Hotel Schloss Ranzow
18551 Lohme/Rügen
www.golf-schloss-ranzow.de

Green fee:

Højsæson 01.06.-15.09: 85 Euro
Efterår 16.09.-31.10: 60 Euro

Rejsen dertil:
Fra København med færgen Gedser-Rostock og derfra videre i bil. Ved Stralsund fører en 4 km lang bro til Rügen. Det tager ca. 2 timer fra Rostock til Golf & Hotel Schloss Ranzow. Kommer man i bil fra Jylland tager det ca. 4 t 45 min. at køre fra Flensborg til Schloss Ranzow

Forrige artikelDansk føring på HimmerLand og i Greve. Dansker godt fra start på Q-school
Næste artikelHotel Oasia: Hyggelig golfweekend i centrum af smilets by, Aarhus
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.