Stadig flere vælger alternativt udstyr, der bliver specielt skræddersyet til dem

Dette tema handler om alt det udstyr du kan gå ind i en proshop eller en golfbutik og købe eller bestille. Det meste af det bliver tilpasset dig med hensyn til især skafter, men vil man have udstyr, der er skræddersyet ned i mindste detalje, så skal man gå andre veje.

Stadigt flere vælger at få deres udstyr specielt lavet af en professionel clubfitter. Dem er der ganske få af i Danmark, én af dem er Thomas Rosenberg, der har firmaet Made by Rosenberg.

En fitting proces til et sæt jern og hybridkøller tager typisk 2-3 timer, og så fremstilles et demojern, som man får mulighed for at prøve. Derefter kan der yderligere justeres i opsætningen. Thomas Rosenberg benytter komponenter fra en af verdens førende clubfittere, Tom Wishon, og laver bl.a. også SingleLenght sæt fra Sterling Golf by Wishon.

Det er dyrere end at købe ’stangvarer’ i proshoppen, men en skræddersyet habit koster jo også mere end en fra ’bøjlen’ i tøjbutikken. Fittingprisen er 450 kr. i timen, og jernene, hvad enten det er smedede 575-jern fra Wishon eller Singlelength jern fra sterling koster 1.272 kr. pr. styk. En 919 THI driver med Wishon S2S skaft koster 2.735 kr. og en 365 PF fairway koster 2.235 kr. med samme skaft.

Er du helt vild med det udstyr du spiller, men vil du gerne have de helt perfekte skafter i og have 100 % præcis svingvægt i hele dit sæt, så koster det 730 kr. pr. kølle.

Forrige artikelGennem krat – pas på slanger
Næste artikelMikrogolf – golf for sjov!
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.