Under Apollo 14’s månemission i 1971 fik astronauten Alan Shepard (billedet, men på en jordisk bane) en drøm opfyldt: Han drivede på Månen, hvor tyngdekraften er seks gange mindre end på Jorden, og hans bold derfor vil gå seks gange længere end på hans hjemmebane. Han teede off med to bolde og beskrev resultatet som

 Miles and miles and miles and …

Imidlertid kunne han kun drive med en hånd og var samtidig handicappet af sin rumdragt, så han måtte siden indrømme, at hans bolde kun var kommet et sted mellem 200 og 400 meter. Boldene ligger deroppe endnu i et af de mange ‘månehave’, og mon ikke det bliver verdens dyreste søbolde, når en eller anden en gang samler dem op og sælger dem!

Richard Armour skrev i anledning af Shepards to slag et tankevækkende digt om golf på Månen til sin bog ‘Golf is a four letter word’ (Golf er et bandeord). I oversættelse lyder det:

Han er første golfer på månen – og får allig’vel en propFor på grund af tyngdekraften – vil hans bold slet ikke drop’!

Forrige artikelGrøde i Benniksgaard Golf
Næste artikelTempler, pragtfuld natur, gastronomi, smukke tehuse og Zoo’s nye pandaer
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.