Amerikanske sportsfonde har nu investeret 1,5 mia $ (10,4 milliarder kroner) i PGA, som dermed er under mindre pres i forholdet til LIV. Forhandlingerne mellem de to organisationer skønnes derfor at blive betydeligt sværere.

De mange penge skal bl.a. tilfalde 200 spillere som et ens beløb til dem alle sammen. De vil derfor blive holdt delvist skadesløse for de penge, de ikke har rakt ud efter ved at tilslutte sig LIV.

PGA har i forhandlingerne med de amerikanske sportsfonde været repræsenteret af sit spillerudvalg, bestående af Adam Scott (billedet/ Getty), Jordan Spieth, Tiger Woods, Webb Simpson, Patrick Cantlay og Peter Malnati, og fra sportsfondene nævnes bl.a. tre med speciale i basketball, Boston Red Socks, Milwaukee Bucks og Boston Celtics; samt Atlanta Falcons fra amerikansk fodbold og New York Mets fra Baseball. Det virker, som om de har været enige om, at amerikansk golf ikke skal lammes af penge fra Saudi Arabien.

LIVs Greg Norman udtaler, at det er stort for sporten, mens PGAs Justin Thomas, som altid står i første række, når der skal hentes kommentarer til et eller andet, regner med, at pengene skal gøre forholdet til fans bedre; give et bedre produkt; give bedre status over for sociale medier og være bedre for PGAs medlemmer.

Spørgsmålet er så, hvordan det egentlig skal ske, og hvad ‘bedre’ betyder.

De pengebeløb, der er tale om på begge sider, er obskønt store, og man må korse sig over, hvordan golf vader i penge.

Forrige artikelAT&T Pebble Beach Pro-Am klarede ikke uvejret
Næste artikelUgens tv-golf: LET starter sæsonen i Kenya
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.