Usikkerheden om fremtiden for topgolf er måske større end nogensinde. LIV har fået flere spillere på kontrakt og dermed gradvist gjort værdien af PGA-turneringer mindre. Nogle siger, at en aftale mellem LIV og PGA er på vej. Andre siger det modsatte, og topledere fra PGA og DP World Tour har sagt op og fået andre job.

Man kan spørge sig selv, om PGA og DP World Tour er dobbeltmoralske derved, at de intet har haft imod at tage imod arabiske penge til turneringer i Dubai, Abu Dhabi, Qatar, Oman, Ras al Khamaih etc. LPGA og LET har intet haft imod at have Aramco Series på deres program, og Emily Pedersen har vundet nogle af sine største pengepræmier i Dubai.

Ser vi tv-mæssigt på det, kan det godt være, at LIV har haft svært ved at få ordentlig dækning af sine turneringer, men se samtidig på CNN, der flere gange i døgnet fortæller om topgolf, sponsoreret af Golf Saudi.

Tingene er fortsat kompliceret, og mange håber, at resultatet bliver en serie af Verdenseliteturneringer på globalt plan. I så fald må vi håbe, at de eksisterende majors bliver en del af dem, men ellers må vi sige, at en ovenover liggende serie af denne slags allerede for år tilbage var et af Thomas Bjørns (billedet) ønsker.

Måske kan han få det opfyldt nu, men hvem tager initiativet til at samle LIV, PGA m.fl.?

Forrige artikelGolfPromote ansætter Jesper Thuen
Næste artikelUgens tv-golf: Nicolai får chancen på Bay Hill
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.