AVX er navnet på en ny bold, som Titleist tester på udvalgte amerikanske markeder.

Titleist skabte Pro V1 bolden i 2000, og det har været en af de – hvis den – største succeser i golfindustriens historie. Nu er en helt ny bold fra Titleist på vej på markedet. AVX kalder de den, og man er nået langt ud over prototype-stadiet.

Bolden har været i almindeligt salg i Arizona, Californien og Florida siden efteråret. Bolden er en premium bold med tour-egenskaber, men med en meget blødere kerne end Pro V1. Man har tydeligvis gerne ville imødekomme noget af den succes Callaway har haft med Chrome Soft boldene.

Boldene er sendt ud i handlen til en bemærkelsesværdig høj pris, ca. 50 $, og skal man tro brugerne af udstyrssitet Golf WRX, så harmonerer pris og kvalitet i hvert fald ikke. De fleste kan ganske vist godt lide bolden, men mener ikke at den er den høje pris værd. Det var da også netop en markant lavere pris i forhold til det generelle niveau for premium bolde, der var med til at gøre Chrome Soft populær.

Vi forventer, at se AVX på PGA Merchandise Show i Orlando til januar og skal nok følge op på sagen.

Forrige artikelHøj fart, lavt spin
Næste artikelKlubnyt: Fugle på Frederikshavn Golfbane
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.