Ny metal-wood serie fra Mizuno over godt. I butikkerne til februar.

På denne tid af året sidder de fleste af os vist og kigger ud på det hastigt tiltagende mørke, og ønsker os så inderligt, at det snart bliver forår igen. Den nye serie af Mizuno metal-woods, der har fået navnet ST180, får os i hvert fald til at ønske, at det snart var midt februar.

ST180 serien består af en ny driver med en model til herrer og en til damer, samt to fairways woods i hhv. 15° og 18°, også i både en herre- og damemodel.

Nøgleordene både når det gælder driver og fairway er ’høj fart, lavt spin’. Det er den kombination, der giver alle golfspillere, uanset niveau, mest mulig længde og det har Mizunos designere angiveligt opnået til noget nær perfektion. Når jeg skriver ’angiveligt’, så skyldes det, at de nye produkter først vil kunne prøves og testes engang i løbet af januar, og at vi derfor i første omgang tager Mizunos egne ord for gode varer.

ST180 driveren bliver den første driver, der benytter Wave Sole teknologi, hvor ’bølgerne ’ i sålen bidrager aktivt til, at ethvert overflødigt gram vægt gør nytte ved at blive skubbet så dybt ned mod bunden af køllen som muligt og samtidig så langt frem mod slagfladen. Wave teknologien har man selv benyttet før i fairway woods, og effekten er, at man øger svinghastigheden samtidig med at man sænker boldens spin. Men sålen er også fleksibel som var det en harmonika, og det skulle altså skabe en vild effekt. Tests med tourspillere har ifølge Mizunos Tour Manager Jeff Cook overrasket selv Mizunos egne ingeniører.

Også i de to fairways er det lykkedes at sænke spin-tallene markant, selv for spillere med høj svinghastighed, der slår ned på bolden. I lighed med i driverne ligger en del af hemmeligheden skjult inde i selve letvægtskronen. Mens slagfladen i driveren er af titanium, er den af 1770 Maraging stål i fairways, hvilket giver en fladere, effektiv boldflugt.

Alle køller i serien har justerbar hosel, hvor man kan justere loft 4 grader, og lie 3 grader. Det skulle ifølge Mizuno være mere end rigeligt til at alle vil kunne få køller, der passer helt perfekt til deres præferencer og svingdata. St180 driveren kommer i 9.5° og 12.5° til mænd, og 12.5° til kvinder. Mens fairways som nævnt kommer i 15° og 18°.

De nye modeller vil dog først være tilgængelige i butikkerne fra 18. februar, og priserne forventes at ligge på 3.450 kr. for driveren og 2.500 kr. for fairways.

Forrige artikelKlubnyt: Elvis lever!
Næste artikelNy bold fra Titleist
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.