Ree Golf er en finurlig på bane, og uden en baneguide går det ikke. Søer og rough samt en del blinde huller gør Ree Golf til en både varieret og udfordrende bane.

Forretningsmanden Karsten Ree overtog i 2008 det daværende Helsinge Golf i det nordøstlige Sjælland. Vi er kommet et godt stykke ud på landet, vejene snor sig og bliver smallere efterhånden som vi nærmer os golfklubben og vartegnet Pibe Mølle. Klubhus og restaurant tager sig smukt ud på en gammel og flot restaureret gård. I et nybygget anneks har administrationen og proshop til huse.
Ree Golf byder på 18 særdeles afvekslende huller. Nogle er mildest talt vanskelige at gennemskue, hvilket vi allerede oplever på Hul 1, et påar5-hul på 435 m fra Gul tee (343 m fra Rød). ”Hvor i alverden skal man slå hen?” Vi kan akkurat skimte et lille stykke fairway, som kan nås med en carry på minimum 140 meter. Ups! Bolden når ikke over åen. I det andet slag er søen i spil, og i approach-slaget til green kan vi ikke få øjenkontakt med den eleverede green beskyttet af to bunkers. Hullet har index 3, men det er vanskeligt at forestille sig andre huller på banen der har flere udfordringer!
Hul 2 ser meget anderledes ud. Hullet spiller op ad bakke hele vejen, men der er forholdsvis god plads på fairway. Man fristes til at skære lidt af et lille dogleg i venstre, dog med overhængende fare for at havde i en sej rough.

Greens i top
Greens står meget flot, måske ikke så hurtige, men meget tilpas. Der kan godt være enkelte breaks på greens, som du ikke får øje på, men i det store og hele er greens fair.
De let kuperede fairways hører ikke til blandt de mest kortklippede, men man kan ikke sætte en finger på vedligeholdelsen. Kvaliteten er i top, og det gælder helt ned i bunden af bunkers. Her er rigeligt med sand.
Vi krydser vejen efter et charmerende par3-hul, der spilles fra et højt beliggende teested, og kommer til den spektakulære smukke hul 4, et par par5-hul med udsigt til Pipe Mølle, som er den bedst bevarede stubmølle på Sjælland. Vi har læst ordensreglerne, hvor der står at det ikke er tilladt at slå ud ved trafik på vejen, men det er ikke så let at høre, om der er biler på vej.
Hul 4 har en fairway der løbet til toppen af bakken, og herfra har man et spektakulært udsyn til den kuperede green, som ligger godt beskyttet af to bunkers. Det er her på dette korte par5-hul, som måler 435 meter fra Gul (359 m fra Rød), at man har gode chancer for at skrive en 3’er på scorekortet.

Herlig variation
Hullerne på Ree Golf er bestemt ikke skåret over samme læst. Banen er tegnet af spanieren J. Luis Lopez Martinez, som en overgang boede i Danmark, og er anlagt i år 2000. Træer, søer og åer indgår som gennemgående baneelementer og giver banen karakter og udfordringer.
På forni er det værd at fremhæve Hul 8 og Hul 9. Der er en masse udfordringer på de to blinde huller, især Hul 9, som er banens sværeste. Et par 4-hul på 358 m fra Gul tee (264 m fra Rød) lyder måske ikke skræmmende, men udslaget fra Gul tee er blindt ud mod en bakke. Sigt lidt i venstre side, for så er chancerne større for at lande bolden midt i fairways. Indspillet kan drille på grund af søen, som breder sig ud foran greenkanten.
Banen har gennemgået mange forandringer siden Karsten Ree overtog banen i 2008, blandt andet er Hul 15 gentegnet af den kendte danske banearkitekt Casper Grauballe fra Hawtree. Hul 14 er reshaped af samme arkitekt, som var tiltrængt af hensyn til både vejen og søen i forhold til spillet. Og senest er hul 18 blevet beriget med to søer.

Skrækindjagende spil omkring den store sø
På bagni skiller Hul 14 og Hul 15 sig ud. De spilles rundt om den store sø, og hvis man ikke lykkes med at ramme den forholdsvis smalle fairway på Hul 14, så bliver det formentlig endnu et skuffende udslag på Hul 15 med nok Danmarks smalleste fairway, som samtidig er omgivet af vand på begge sider. Et hul, som man enten elsker eller hader alt efter, hvor lige man kan slå.
Hul 16 er banens næst sværeste og spilles op over banens højeste punkt. Når du har pustet ud, så gi’ dig endelig lidt tid til at nyde udsigten!
Hul 18, et par 3-hul på 130 m, er forvandlet til et pragthul efter et redesign, hvor to nye søer blev anlagt omkring den eleverede green. Det er ganske vist inde for rækkevidde at fuldende en golfrunde på Ree med en pæn score, da der er rimelig god sandsynlighed for at man kan ramme den 19 meter lange og 24 meter dybe green.

Gode træningsfaciliteter
Det flotte og mange kvadratmeter store arkitekttegnede træningshus gør det muligt at stå under halvtag og slå ud fra 14 overdækkede pladser på den nye driving range, eller benytte indspilsområder og putting green. Til daglig møder man PGA-trænerne Magnus Landström og Iver Kval Ødegård, som blandt andet tilbyder fitting af udstyr i et golf studio med de mest moderne hjælpemidler.

Forrige artikelWallace på nyt sejrstogt
Næste artikelLucas går i -6 – og skal giftes
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.