Igennem otte år har Danny Sejer, pro i Skjærbæk Mølle og Blommenslyst, forbedret sin egen opfindelse, golftræningsmåtten.

Han har dyrket selviagttagelse, når han har trænet eller spillet sig til såvel en 1. som en 2. plads i DM for pro’er. Han har studeret, hvordan golfere af alle styrkegrader fra begyndere til professionelle slår deres slag og spekuleret over, hvordan man bedst kunne eliminere deres fejl på en måde, så de selv kunne se og forstå det.
Golftræningsmåtten har nu et udseende, der nok skræmmer nogen på samme måde, som de synes, at Bryson DeChambeau bliver for avanceret, når han gør golfslagene videnskabelige i stedet for instinktive – men når man får at vide, hvordan det hele skal gøres og derefter virker, fjernes frygten, og man begynder at få den tillid, der giver resultater.

Hjælper på alle slag
Man lægger et spejl på måtten, der har en række hjælpelinjer til at anbringe alting rigtigt efter. Dets nederste kant skal flugte med skosnuderne, og man skal stå, så man i spejlet kan se knæene og kropsholdningen og evt. korrigere den. Derpå arbejder man med køllens bevægelse, hvis afsluttende vej til bolden angives med en rød linje.
Man må ikke ramme to skumgummipuder. En lav giver plads til at svinge igennem, hvis man gør det rigtigt. En høj ligger på et sted, hvor køllen helst aldrig skal befinde sig.
Når man gør det hele korrekt, får man succesoplevelser på stribe og kan tage dem med på banen, og når man har fået den indledende instruktion, kan man selvtræne så meget, man har lyst.

I produktion
De seneste tre år har Sejer ladet sin træningsmåtte producere først i Egypten og siden i Belgien. Inklusive påtegninger, spejl og skumgummipuder lykkedes det på trods af det i første omgang begrænsede salg at holde prisen under 1000 kr.
– Trods alt en ret billig pris for at få et korrekt sving, konstaterer han, og det er der heldigvis flere og flere, der er enige med ham i.
Et øget salg har gjort det muligt at give et tilbud til 898 kr. Hvis det giver endnu større salg, er der måske sat en positiv skrue i gang.
Nå, men foreløbig er 898 kr. da også en populær pris for at få repareret og perfektioneret sit sving

Forrige artikelFighting Lucas med gylden putter eliminerede Tiger Woods
Næste artikelDet perfekte udflugtsmål
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.