De tre danske musketerer førte sig succesfuldt frem på verdens største golfmesse

Trackman, Garia og ECCO.

Tre danske selskaber i golfbranchen, der gennem mange år stolt har løftet den danske fane internationalt. Alle tre var selvfølgelig igen med da verdens største golfmesse i slutningen traditionen tro fandt sted i Orlando i Florida.

ECCO har fået en solid position blandt verdens største mærker indenfor golfsko, og selvom det ikke kan nægtes, selv med de danske briller på næsen, at ECCO’s konkurrenter er kommet meget godt efter det med hensyn til at lave komfortable golfsko, med og uden cleats, så har den familieejede sønderjyske skofabrik stadig en førende position. På messen mødte vi Jesper Thuen, der de seneste par år har været chef for ECCO i Asien, og han kunne med stolthed fortælle, at der er støt fremgang på de internationale markeder. Årets største sko-nyhed fra ECCO er en nykonstrueret ECCO Biom Hybrid, der fås med to forskellige såldesigns; det ene beregnet kun til golf, og den anden konstrueret, så man kan benytte skoen på og udenfor golfbanen.

For første gang i sin snart 10-årige historie, kan Garia golfbiler melde om ’sorte tal på bundlinjen’. 2017 gav faktisk overskud for de danske golfbiler i luksusklassen. Chefdesigner Anders Lynge indrømmer, at han er overrasket over at det har taget så lang tid, men glad for at det nu endelig er lykkedes. Garias samarbejde med den tyske bilgigant Mercedes-Benz bærer frugt. På showet i Orlando udstillede man en prototype af den nye bil, og den vakte stor opsigt.

”Det er ikke den færdige bil vi har udstillet, men alligevel har vi oplevet, at folk spontan er kommet over til og sagt, at ’sådan en skal vi have’,” siger Anders Lynge. En enkelt lagde handling bag ordene.

”Vi havde besøg af en kendt amerikansk baseballspiller, som jeg ganske vist aldri har hørt om, men som vores amerikanske repræsentanter bestemt godt kender. Han har en Garia i forvejen, men da han så Garia-Mercedes modellen var han ikke i tvivl. Han bestilte én og betalte de 65.000 $ på sit kreditkort på stedet. Det er vist det største enkeltsalg, vi har lavet herovre,” siger Anders Lynge.

Trackman får enorm opmærksomhed

Der er imidlertid ingen tvivl om, at det er Trackman, der er giganten blandt de tre danske golfmusketerer. Vedbæk-virksomheden, der kan fejre 15 års jubilæum i år, får stadigt større opmærksomhed, og Trackmans pressetalsmand, Jens Horneman, mener, at der til næste år er brug for en endnu større stand end man har haft de seneste par år. ”Vi kan simpelthen ikke være her,” siger han om standen, der ellers har udvidet sig betragteligt fra de 10 kvadratmeter, der næsten var umulige at finde, hvis man ikke vidste præcis, hvor den var for 10 år siden, til i dag, hvor Trackmans stand, med simulator og hele molevitten ligger markant placeret på PGA Merchandise Shows’ hovedstrøg’. Da portene åbnede til showet onsdag morgen var der straks noget nær stormløb mod Trackman-standen, der muligvis var hele showets bedst besøgte stand den første dag. Nye og trofaste kunder flokkedes for at opleve Frederik Tuxen og co.’s seneste udvikling af launchmonitoren, der bl.a. inkluderer impact-data på putting-modulet og naturligvis Trackman Range, der gør det muligt at alle udslagsbåse kan dækkes af Trackman systemet.

Selvom Trackman har mange konkurrenter på markedet, ikke mindst amerikanske Foresight, der forsøger at markere sig, så synes det danske system, at være branchens klart foretrukne, og det er iøjnefaldende og tankevækkende, at branchens Research & Development-folk alle taler om ’Trackman data’, når de taler om de nye køllers performance. Det siger ikke så lidt om Trackmans fornemme position på markedet.

Forrige artikel2018 tegner forrygende
Næste artikelNyholm har store planer
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.