Vi har besøgt Evian, hvor de bedste kvinder fra den amerikanske og europæiske tour skal kæmpe om en samlet præmiesum på 3,85 mio. dollars. Det sker fra den 13.-16. september.

 

Det er som at træde ind i en anden verden, da vi kører gennem porten og op mod Palace Hôtel Royal, der ligger på en bakke hævet over Genevesøer i den lille by Evian-les-Bains. Den 5-stjernede luksus er ikke til at tage fejl af, da tre mand springer os i møde for at hanke op i vores baggage.

Palace Hôtel Royal hører til Evian Resort, der også omfatter Hôtel Ermitage, Les Thermes evian, casino, konsersal og selvfølgelig en 18.-hullers mesterskabsbane og vært for Evian Championship.

Evian Resort emmer af prestige, luksus og det søde liv, og det er bestemt ikke uden grund at Evian resort blev tildelt prisen som “Europe’s leading luxury golf resort 2015”.

Hotellets shuttlebus bringer os til golfbanen på et par minutter. Golfbanen i Evian er en af de ældste baner i Frankrig. De første 9 huller blev bygget af producenten af Evian mineralvand i 1904, så banen var klar i forbindelse med åbningen af Hôtel Royal.

I dag spilles Evian Championship på de 18 huller, der blev en realitet i 1922 og som i 1994 blev vært for den første Evian Masters.

“Det er en fantastisk bane og ganske kompliceret. Det er nødvendigt at holde golfbolden på fairway. Roughen er ganske tyk. Greens er hurtige og kan være meget tricky, så der er mange ting at forholde sig til,” lyder Lexi Thompsons vurdering af banen.

Banen ser også ud til at passe de danske spillere. Til Evian Championship i 2015 havde Nicole Broch Larsen en realistisk chance for at vinde efter 3. runde, men faldt tilbage på en flot 11. plads. Året efter i 2016 spillede Emily Pedersen sig til en delt 14. plads, mens Nicole Broch Larsen i 2017 med en 18. plads endte et godt stykke op på resultattavlen.

 

Banen får manicure

En hær på 25 greenkeepere sørger for at holde en meget høj standard. Første klipning og anden klipning står super skarpt, men det samme gør kanterne til semirough. Den er nu ikke til at spøge med. Slår du i semirough, så skal du nok ikke forvente, at du efterfølgende kan slå et langt slag til pinden. Det kan være svært at acceptere, især for jævne motionsspillere. I alt fald måtte vi indimellem bruge unødige ekstra slag, fordi vi stod med et alt for stort jern i semiroughen.

Evian er parkbane hele vejen. Meget gamle og majestætiske træer blander sig med nyere langs fairways på mange af hullerne og giver banen karakter – og  træerne udgør en udfordring, når drivene stikker af.

Vi spiller fra gul tee, der har en samlet længde på beskedne 5.581 meter, mens proerne fra de bagerste klodser har 6.120 meter at gøre godt med.

Åbningshullet er let og spiller ligeud. Men så sker der for alvor noget. Hul 2, et par3-hul på 138 m fra gul tee, falder monsterstejlt ned mod Genevesøen, og derimellem er der en befærdet vej. Bilerne suser lige forbi vores green, men heldigvis går det godt denne gang!

Hul 3 og hul 4 spiller i en dalsænkning uden så meget plads på fairway. Lejerne er skrå. Alt vækster bærer en smuk grøn farve, og græsset er blødt.

 

Genevesøen og alpetoppe

Man skal huske at vende blikket til siden på hul 5. Herfra har man et 180 grader kig til Genevesøen og alpetoppe, inden man skal forcere vandet foran green på det udfordrende par3-hul.

De mange bunkers er modelleret med høje buede kanter, men et besøg er ingen katastrofe, for jernet glider som smurt igennem sandet. De eleverede og ondulerede greens med ”run off” kræver præcision.

Det er helt klart semirough og indspillet til green, mere end det er længden på banen, som bliver udfordringen, når der til september afvikles Evian Championship.

Om vinteren kan det blive bidende koldt og der falder i Evian-les-Bains, hvilket betyder, at golfbanen afhængig af vejret er lukket fra midten af november til midten af februar.

 

Forrige artikelBare nu hoften holder!
Næste artikelHalsted trodser krisen
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.