Vi er pakket ind i luksus. Bor på det femstjernede hotel Le Mas de Pierre, spiller Le Golf Country de Cannes-Mougins, besøger bjerglandsbyer og bader i det azurblå Middelhav.

I Nice lufthavn indstiller vi GPS’en på hotellets adresse. Le Mas de Pierre ligger på bjergskråningen lidt før middelalderbyen Saint-Paul de Vence og er blot 20 minutter væk. Vi har lejet en BMW M4 Coupé, en skøn slæde med 431 heste under kølerhjelme og flytter sig fra 0-100 km på 4,3 sekunder. Vi letter på gaspedalen, da vi nærmer os og nyder udsigten til bjergene, og pludselig er vi foran gitterporten til Le Mas de Pierre.

Hotellet består af 54 værelser fordelt på syv meget pittoreske bygninger, såkaldte Bastides, som er opført på præcis samme måde som de oprindelige gårdhuse i Provence, og man bliver virkelig forundret over, at der er tale om nye bygninger opført i 2005. De enkelte Bastides er spredt ud i en kæmpe have med hundrede år gamle oliven- og citrustræer, samt små lukkede områder, hvor man kan være privat. I et område dufter der herligt af krydderier og et andet sted findes nogle af de grøntsager, som hotellets kokke braiserer i smagfulde retter. Restauranten er kendt for sit gourmet køkken og anvender lokale råvarer, som er i sæson.

På varme dage er det kærkomment at slænge sig i en solvogn ved poolen, hvor man indimellem kan afsvale sig. Stedet er et refugium for dem, der værdsætter skønne omgivelser og ro, og al den luksus som et femstjernet hotel kan tilbyde.

Golf omgivet af naturpark

Vi er kørt til Le Golf Country de Cannes-Mougins som ligger lidt oppe i baglandet til Cannes.  De 18. huller spiller på kanten af Valmasque, en naturpark med skov der strækker sig langt ind i landet. Banen er fra 1923 og grundlagt af nobiliteter som Prins Pierre af Monaco og Baron Edouard de Rothschild. I 1978 fik banen en gennemgribende ansigtsløftning af design-makkerparret Peter Alliss og Dave Thomas, og i 1980 arrangerede klubben den første Cannes Open, som siden blev en fast tilbagevendende turnering fra 1984 til 1994.

Vi spiller under de mest perfekte forhold en formiddag midt i september. Temperaturen svinger omkring 22 grader, og der er stort set ingen vind. Enkelte spillere går på huller et stykke foran, og der er ej heller nogle med starttid lige efter vores bold.

Det første indtryk af Le Golf Country de Cannes-Mougins er masser af plads på fairways og let spillende. Det viser sig hurtigt, at udfordringerne især viser sig i indspil til de eleverende og godt beskyttede greens. Og, vel inde på greens må man forvente sit hyr med at finde den rigtige linje, og finde det rigtige tempo. Greens er ondulerede og indimellem vanskelige at læse. Men bestemt i ypperlig kvalitet.

Vi er omgivet af en meget smuk natur. Skoven breder sig op over en bakketop til den ene side og der står tillige mange træer langs fairways; pinjer, almindelige egetræer og korkeg. Banen er også er yndet opholdssted for sangfugle, isfugle og storke kommer indimellem på besøg.

Banen måler 5.834 meter fra Gul tee og 4.972 meter fra Rød tee, og den føles på ingen måde lang. Tværtimod er flere af par4-hullerne forholdsvis korte.

Hul 3 er en super godt par3-hul, som fra Gul tee spiller over en dalsænkning og lidt op til en kæmpe stor og aflang green. Det er også værd at fremhæve hul 8, et par5-hul på 453 meter fra Gul tee (397 Rød Tee). Drivet kan flyves over kanten af en bunker og lande i doglegget. Herfra er der god mulighed for i komme ind på den aflange green i to slag.

Banen er let kuperet, og fra hul 3 til hul 13 har boldene tendens til at rulle af fairway.

Hul 12, et par4-hul er et af banes bedste huller. Fra tee falder hullet brat og der venter to bunkers i driverafstand, mens indspillet over et vandløb umiddelbart før green giver risiko for en våd bold.

Vi udråber gerne hul 17 med det pirrende indspil til green med vand i forkant til banens signaturhul, mens afslutningshullet spiller smukt langs det gamle klubhus.

I Marc Chagall’s hjemby

En af de største seværdigheder i Provence er middelalderbyen Saint-Paul de Vence, som har en historie der går tilbage til det 16. århundrede. Byen ligger på en bjergtop omkranset af tykke mure og har en fantastisk udsigt over dalene og Middelhavet. Det smukke landskab og det helt specielle lys har inspireret mange berømte malere og forfattere gennem tiderne. Maleren Marc Chagall var en af dem. Han boede her indtil sin død i 1985 og ligger i dag begravet på byens kirkegård – man skal dog til Nice for at se hans værker på Marc Chagall-museet. Saint-Paul de Vence har også huset skuespillerparret Yves Montand og Simone Signoret.

Ud over de flotte gamle stenhuse, snoede gader og hyggelige torve er byen kendt for sine ikke færre end 28 kunstgallerier, og flere har både god og meget dyr kunst hængende på væggene. I Saint-Paul de Vence finder man også det moderne kunstmuseum, Fondation Maeght, Frankrigs svar på Louisiana. Museet Fondation Maeght blev grundlagt af Aimè og Marguerite Maight, som i 1960erne fik ideen til en helt ny type kunstmuseum. Det nye museum skulle skabes for kunstnerne af kunstnerne selv og kunstnerne var ingen ringere end Chagall og Giacometti, Miro, Georges Braque og Fernand Lèger.

Nice skal opleves

Man bør bestemt ej heller snyde sig for en tur til Nice og gå langs med stranden på Promenade des Anglais.  Promenaden blev anlagt i 1820erne af en gruppe velhavende englændere – deraf navnet Den Engelske Promenade – og er ikke alene symbolet på Nice, men på hele Cóte d´Azur. Strandpromenaden summer altid af liv; nogle ligger på den stenede strand, mens andre promenerer, løber eller står på rulleskøjter. For enden af promenaden er der trapper op til Le Château, en høj med ruinerne fra det tidligere slot. På toppen af højen har man en imponerende panoramaudsigt til Nice og de bagvedliggende bjerge. Og, hvis man vil have endnu bedre udsigt til Cóte d´Azur og det omgivende område kan det anbefales at køre ad snoede bjergveje langs kysten fra Nice i retning af Monaco. Efter ca. et kvarter kører man fra kysten ad stejle veje og hårnålesving indtil den charmerende bjergby Eze, som er smukt beliggende på et 450 m højt klippefremspring.

 

Info:

Hôtel Le Mas de Pierre

2320 route de Serres – 06570 Saint Paul de Vence

Tlf.:  +33(0)4 93 59 00 10
Email: info@lemasdepierre.com

www.lemasdepierre.com

(Hotellet er lukket i vintersæsonen. I 2017/2018 fra 5. nov.-8. marts.)

 

Le Golf Country de Cannes-Mougins
175, avenue du Golf
Tlf.:  +33 (0)4 93 75 79 13
Email: contact@golfcannesmougins.com
www.golfcannesmougins.com

Greenfee:

Sommer ca. 900 Kr

Vinter ca. 750 Kr.

 

Forrige artikelPilen peger opad for golfsporten i Europa
Næste artikelMidtjysk opskrift på succes: Samarbejde og kommunikation
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.