Michael Axelsen og Skjoldenæsholm har afholdt månedlige samlinger for ivrige piger med en blanding af spil, træning og socialt samvær

Hvordan fastholder vi de piger, som er kommet godt i gang med golf?
Et spørgsmål, som klubber stiller sig og hinanden over hele landet, for indtil de enkelte klubber har så mange unge kvinder blandt medlemmerne, at de kan klare sig og inspirere hinanden som gruppe, er der en risiko for, at de pludselig synes, at nu er de for ensomme, og så opgiver de legen med køllerne.

Start ved årgangsmesterskaber
Forældre flokkes ved årgangsmesterskaber, og når snakken går, kommer det uvægerlig på bane, hvad man kan gøre fælles for at støtte pigerne.
Michael Axelsen sludrede med en række forældre, og mange af dem havde en smule berøring i, at dygtige drenge var fælles forbilleder. Drenge som John Axelsen, Christoffer Bring og Alexander Frances.

Pigesamlinger
Det hele mundede ud i, at Axelsen og Skjoldenæsholm påtog sig at arrangere en månedlig pigesamling på temmelig enestående betingelser. Prisen var hver gang kr. 200 for træning, spil, kost og evt. logi.
Forældre og søskende kunne være med, spille banen og få buffet i restauranten sammen med pigerne for kr. 150 inkl. drikkevarer, og der var mange små overraskelser, som restauratøren var med til at stå for: Kage, varm kakao på de ikke altid lige varme dage – ja, og Axelsen havde såmænd også sin popcornmaskine med til filmene efter træningen!

Piger i fokus
Der fulgte nogle brødre med i farten, og de var velkomne, men måtte naturligvis træne for sig selv, for det drejede sig om pigerne.
Der var lagt et program for hver af de fire samlinger med lidt træning, lidt spil på såvel 9 som 18 huls-bane og meget socialt samvær i pauserne.
Træningen var ikke overambitiøs. Den blev ledet af et par store pige ynglingespillere fra værtsklubben, men man tankede ny motivation ved at deltage.

Philipa Phan
Der var stor geografisk spredning, for alle, der havde meldt sig som interesserede, kunne komme med.
En af dem var 12-årige Philipa Phan fra Lyngbygaard. Familien bor egentlig i Horsens, men har skiftet klub, efter at Philipa kom under Dansk Junior Golf Akademi og begyndte at træne med Peter Krøyer.
Philipas mor Leyla er begejstret ved tanken om de fire weekender: – Det er lige det, der skal til, så pigerne for alvor bliver veninder og kan støtte hinanden.
Philipa og hendes storebror Noah bliver værd at følge. Ved US Kids i Paris vandt Noah sin aldersgruppe og skal til US Kids’ VM for juniorer på Pinehurst i USA. Philipa besatte tredjepladsen i sin gruppe, og begge skal til East Lothian i Skotland i sidste weekend af maj for at spille om Kids Golf European Championship med konkurrenter fra mere end 50 lande.

Mille Olsen
Mille Olsen fra Næstved skal ikke til Skotland, for, som hendes far Peter Olsen siger, hun skal ikke presses i utide. Hun har gjort det virkelig godt i 2017, men det betyder ikke, at hun skal have skuffelser ved at få for store udfordringer for hurtigt. Et godt eksempel på klog forældrecoaching.

Fem gange Viscovich
Michael og Feo Viscovich er skilt, men de samles om deres tre børns golf. Alexander på 10, Emma på 8 og Caroline på 6 spiller alle ivrigt. Caroline vandt i efteråret en par-3-bane-turnering for børn og har nu fået banetilladelse til den store bane.

Det hele startede med, at storebror Alexander legede med plastikkøller, og hurtigt tumlede hele familien sig hver lørdag i Hørsholm.
Fordi far Michael syntes, at faciliteterne for de yngste var meget fine i Søllerød, blev hele familien medlemmer her, og nu er der en gruppe på 8-10 piger, der har det godt sammen, ligesom pro’en Christian Post har samlet et pigehold til træning i 2018.
De traf familien Axelsen ved Fanø Golflinks juniordage, hvor den yngste Axelsen, Johanna, var blandt deltagerne, og nu tog de med på Skjoldenæsholm for at få noget hygge og morskab efter en sæson, hvor et par af turneringerne var lidt hårde for Emma.

Indtil videre spiller Emma og Caroline udpræget for sjov, mens Alexander er grebet af den hellige ild og ser sig selv på college i USA og siden som professionel. Han er godt på vej – også han har kvalificeret sig til Pinehurst.

Vi får se!
Drømme er et, virkeligheden noget helt andet, og alle forældrene ved godt, at deres børn pludselig vil kunne blive trætte af golf, hvis de bliver presset for hårdt, så melder de fra, får de lov til det – og så gør de såmænd nok comeback nogle måneder senere, fordi de savner at spille.
Bl.a. fordi golf for deltagerne i vintersamlingerne er meget mere end konkurrence. Det er kammeratskab og morsomt samvær, uanset om man er på vej til VM eller lige har fået banetilladelse til den store bane.

Forrige artikelGOLFBLADET og Shipco Masters i samarbejde
Næste artikelTheplantager, badeferie, safari, golf og skønne sandstrande på Sri Lanka
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.