Samsø er berømt for at producere nogen af verdens bedste kartofler, og er du blandt dem, der mener, at en af tilværelsens store øjeblikke er at nyde en nyopgravet, kogt samsøkartoffel med en klat smør og lidt salt, så er det en oplevelse, Samsø GK tilbyder at hjælpe dig til i sidste halvdel af maj. Ja, måske kan præmien i jeres turnering være et par poser nye kartofler.

Samsø er nu et godt valgt for golfspillere hele året, og skal vi fortsætte vores kulinariske synspunkt, så er der friske asparges – nogle af dem gror sågar vildt på banen (jeg har lovet ikke at røbe hvor), og i det hele taget satser samsingerne på grønt og bæredygtigt.
Det deltager klubben ivrigt i, så den har såvel en vindmølle som solpaneler og jordvarme og nærmer sig at være selvforsynende i energi.

Banen, der ligger ud mod Kattegat og byder på en skøn naturoplevelse, er i super stand, og der var ikke en eneste lukkedag i 2017. Årsagen er ikke mindst de dræn, der blev nedlagt for et par år siden, og som har vist sig helt at fjerne problemerne på de lavt liggende huller, der tidligere var smertens-børn.

Banen har 25 års jubilæum 14. august, og det skal fejres intenst i uge 33. Planerne er ikke helt færdige, men formand Henrik Sørensen er sikker på, at det vil være en god ide at følge med i udviklingen og planlægge et besøg. Der bliver daglige turneringer 12-18. august, idet dog den sidste om lørdagen er forbeholdt medlemmerne, der bagefter skal feste til den lyse morgen.

Samsø er blevet ekstra attraktiv, efter at færgepriserne, bortset fra i skolernes sommerferie, er nedsat til under halv pris, og der er desuden meget fine overnatningsmuligheder på øen, uanset om man vil på hotel, bed & breakfast eller måske campere.

Desuden kan det godt være, at andre lokaliteter kalder sig for solskinsøen eller lignende, men Samsø har Danmarks tørreste klima, og kun Læsø har et par solskinstimer mere, så med masser af turistattraktioner, Samsøfestival i uge 29 og super golf er Samsø det logiske valg for en golfferie.

Eller for et golfmedlemsskab. Klubben er vokset fra 746 til 871 medlemmer på det seneste år, og af dem bor kun 170 på Samsø. Det varer næppe længe, før klubben indbyder til et klubmesterskab for flex-medlemmer, der i så fald vil komme strømmende fra hele verden.
Bl.a. for at se, om der igen er en strandskade, der har lagt sine æg i greenbunkeren på hul 16, så området har blå markering som ’under repair’; eller om der stadig er nogle friske, vilde asparges at finde og nyde rå på siden af hul …. Nå nej, det må jeg ikke røbe.

Forrige artikelGratis adgang til alle Cleveland-, Srixon- og XXIO-produkter
Næste artikelNye regler, nyt handicapsystem
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.